Badkamer op zolder 0

showerhead

De zolder is vaak een vergeten ruimte in huis. Door de vele hoekjes en het schuine plafond is het lastig om je zolder optimaal te benutten. Toch is er veel mogelijk met deze grote ruimte. Wil je graag een nieuwe badkamer en doe je eigenlijk niets met je zolder? Denk er dan eens over na om je badkamer op zolder te plaatsen. In dit artikel lees je tips over het kleurgebruik, de indeling en waar je op moet letten bij het verplaatsen van je badkamer.

vrouw in bad

Kleurgebruik

Gebruik lichte kleuren in je badkamer, om de ruimte groter te laten lijken. Zeker als je badkamer weinig daglicht binnenlaat is het belangrijk om donkere kleuren te vermijden. Wil je toch liever een beetje kleur in je badkamer, kies er dan voor om bijvoorbeeld je kozijnen te schilderen. Laat deze kleur vervolgens ook terugkeren in je accessoires om je badkamer helemaal af te maken.

Benut de ruimte

Denk goed na over hoe je de badkamer gaat indelen. Heb je een dakkapel op zolder? Gebruik deze extra ruimte dan om de wastafel te plaatsen. Hierdoor maak je jezelf ‘s ochtends klaar met natuurlijk daglicht. Gebruik hoekjes die overblijven als opslagruimte door hier schuine kasten tegenaan te plaatsen. Verder is het belangrijk dat je de douche in het hoogste punt van de ruimte plaatst, omdat je hier natuurlijk moet staan.

Een badkamer neemt weinig ruimte in beslag en geeft de mogelijkheid om op een leuke manier met de schuine daken om te gaan. Plaats het ligbad bijvoorbeeld onder het schuine dakraam, zodat je de ruimte waar het te laag is om te staan opvult. Zo combineer je lekker ontspannen in bad gaan met een prachtig uitzicht op de sterrenhemel.

Praktische informatie

Voordat je plannen maakt om je badkamer naar de zolder te verplaatsen, is het belangrijk om eerst te controleren of dit mogelijk is. Let hierbij op de volgende punten:

  • Niet iedere vloer is sterk genoeg om een badkamer dragen. Dit los je echter makkelijk op door de vloer te versterken door balken toe te voegen of dikker te maken.
  • Ook moet je waarschijnlijk de leidingen verleggen naar de zolder. Plaats de leidingen direct in de vloer om dit op te lossen.
  • Een ander belangrijk punt is de waterdruk. Hoe hoger je zit in het huis, hoe lager de waterdruk is. Schaf een hydrofoorpomp aan als je waterdruk te laag is om deze te verhogen.

showerhead

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *