Badkamertrends 2017 0

Badkamertrends 2017

Badkamers worden alsmaar belangrijker in je leven. Het is niet enkel een plaats om je te wassen. Het is ook een plaats om te ontspannen en te genieten. Bij een sfeervolle woning hoort een sfeervolle badkamer, dat is zeker! De badkamertrends 2017 spreken voor zich: de badkamer is een volwaardige leefruimte geworden!

Openheid en veel licht

Wat eerst opvalt bij de moderne badkamer is de grote lichtinval. Herinner je je nog de badkamer van je ouders of grootouders? Er was amper een klein raampje met mat glas voorzien. In 2017 zien we grote ramen met bijvoorbeeld uitkijk op de tuin. De badkamertrends 2017 zweren bij lichte kleuren zoals wit, beige, licht grijs en beton look. Men gebruikt veel glas en grote spiegels. Een inloopdouche met glazen wand geeft een groot ruimtelijk effect. Een badkamer en suite is tegenwoordig vaak een volledig glazen ruimte in of aan de slaapkamer en laat deze twee ruimtes in elkaar overvloeien.

Eerlijke materialen voor de badkamer

Als je een sfeervolle woning wilt bekomen, mag je interieur niet te koel of te clean zijn. Minimalisme is mooi en stijlvol, maar je verwerkt er best een aantal materialen in die warmte en sfeer uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan hout en natuursteen. Ook de beton look, die niet alleen voor vloeren, maar ook voor muren wordt gebruikt, geeft een zekere warme touch aan je badkamer.

Domotica in de badkamer

Waarom zou je de nieuwe technologieën niet gebruiken voor je badkamer? Denk bijvoorbeeld aan verwarming die je met een tijdsklok regelt. Of wat dacht je van zachte muziek zodra je de badkamer binnenloopt? Met een bewegingsmelder kun je je verlichting of verluchting automatisch instellen. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik wat er voorhanden is!

Maak je badkamer compleet met accessoires

De kleine details maken je badkamer af. Kies voor mooie kranen, beugels, haken en rekken voor handdoeken. Denk eraan dat je badkamer meer is dan je wasgelegenheid. Waarom zou je er geen zalige zetel of comfortable stoel installeren waarin je lui kan wegdromen. Kies voor zalig dikke handdoeken, een haak om je badjas op te hangen en zet je zalige badsloffen klaar! Voorzie gerust wat (voor de badkamer geschikte!) planten. Zij creëren extra rust in de badkamer.        

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *