Behang: deze woontrend vind je in alle soorten en maten! 0

fotobehang muur

Ben je dol op behang en verlang je continue naar de karakteristieke uitstraling van de woning waarin jij opgroeide? Grote kans dat die uitstraling voornamelijk werd bepaald door het behang dat daar hing. Goed nieuws! Behang is weer helemaal hot in de woontrends van 2018. Vanaf 2000 zagen we dat steeds meer mensen kozen voor het gemak van een verfblik en kwast. Anno 2018 is dit nog steeds het geval, maar weten we de voordelen en het gemak van behang des te meer te waarderen. Uiteraard is behang nooit helemaal weggeweest uit de harten en woningen van ons Nederlanders, maar we zien nu wel duidelijk een stijging in populariteit. De voordelen van behang zijn eindeloos en zorgen er dan ook voor dat behang niet alleen als een geweldige eyecatcher voor je woning kan dienen, maar ook nog eens de sfeermaker van het huis kan zijn. Als we de keuze voor behang vergelijken met vroeger zien we ook een duidelijke verandering. Behang vind je inmiddels in alle soorten en maten, zoals goed te zien is op behangexpert.nl. Dit biedt de gebruiker een breed scala aan mogelijkheden. In dit artikel vertellen we meer over de voordelen van behang en geven we je een paar ideetjes voor het toepassen van behang in jouw woning. Lees jij ook mee voor meer inspiratie?

De voordelen van behang

Behang is niet alleen enorm hip in talloze verschillende woontrends, maar je moet de voordelen hiervan ook zeker niet onderschatten. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Met behang is het onwijs gemakkelijk om de muur een geheel nieuwe look te geven. Vergis je niet in hoeveel behang voor een muur kan doen. Niet alleen met een leuke print of kleur, maar ook om de stijl van een muur te veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een verweerde look.
  • Behang is ideaal om een speciaal punt in de ruimte te accentueren. Iets waar je normaal verf voor zou gebruiken. Behang geeft net dat beetje extra om meer diepte en sfeer in de woning te brengen.
  • Met behang heeft de ruimte verder niet zoveel meer nodig. Het behang zelf werkt al als eyecatcher en sfeermaker. Dat betekent dat je minder tijd en aandacht hoeft te investeren in talloze accessoires en tierelantijntjes.

Inspiratie voor behang in jouw woning

Ben jij overtuigd van de voordelen van behang en kan je niet wachten om dit zelf ook toe te passen in je woning? Zorg er dan eerst voor dat je precies weet welk resultaat je wilt behalen met het behang. Wil je een gehele ruimte behangen of slechts 1 wand? Of wil je een bepaald punt in de ruimte accentueren? Bij het behangen van een gehele ruimte is het belangrijk om een niet al te drukke print uit te kiezen. Dit kan het geheel te druk en onsamenhangend maken. Als het slechts om 1 wand gaat of voor het accentueren  van een bepaald gedeelte mag je best een beetje outside-the-box denken. Ga voor drukke prints of felle kleuren om van de muren een eyecatcher te maken. Tip: blader eens een paar woonmagazines door en bekijk de trends van nu. Bovendien zie je dan ook goed welke kleurcombinaties het goed doen en welke wat minder zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *