Het belang van een rust in de slaapkamer 0

belang rust slaapkamer

een slaapkamer moet een plek zijn om heerlijk te rusten en te slapen. Hoe zorg je er voor dat je goed slaapt? Wat kun je aan je slaapkamer veranderen?

De voordelen van een goede nachtrust

De voordelen van een goede nachtrust spreken eigenlijk voor zich. Als je niet goed geslapen hebt merk je meteen dat je dag niet lekker loopt. Heb je wel lekker geslapen dan kun je er weer tegenaan: de kinderen naar school brengen, naar je werk gaan, het huishouden doen, het lukt je allemaal.
Het is een bekend feit dat je makkelijker en sneller nieuwe dingen kunt leren, bijvoorbeeld een studie. Je leeft langer als je goed slaapt. Je creativiteit en je sportiviteit zullen verbeteren naarmate je regelmatig goed slaapt.

goede nachtrust

De oorzaken van slaapproblemen

Veel mensen kunnen of niet goed inslapen, of ze slapen niet goed door. Dit kan allerlei oorzaken hebben. Als je voordat je gaat slapen teveel koffie of alcohol drinkt, is dit niet bevorderlijk voor de slaap. Als je kort voordat je gaat slapen nog intensief op je mobiele telefoon bezig bent, kan dit je uit de slaap houden. Je moet minstens 1 uur voordat je gaat slapen, niet meer op je telefoon bezig zijn. Morgen is er weer een dag.

Je slaapkamer is een belangrijke plek

Je kunt je slaapkamer zo inrichten, dat de optimale condities zijn gecreëerd om lekker te kunnen slapen. Een prettige slaapkamer begint al met de inrichting. Het geeft een ontspannen sfeer als de muren in een zacht tintje bijvoorbeeld lichtblauw, lichtgroen of zalm geverfd of behangen zijn. Voor de hygiëne is het belangrijk als er bijvoorbeeld hout of vinyl op de vloer ligt. Vaste vloerbedekking is niet aan te raden. Het is belangrijk dat je de slaapkamer gemakkelijk schoon kunt houden. De gordijnen zijn een belangrijk onderdeel. De kamer mag ’s nachts niet te licht zijn. Zoek daarom gordijnen uit die weinig licht doorlaten. Zorg ervoor dat de kamer niet te koud of te warm is. Je slaapt dan beslist niet lekker. Je kunt de kamer eventueel goed isoleren, zodat er weinig geluiden binnendringen.

slaapkamer belangrijk

Het bed is natuurlijk heel belangrijk. Er zijn veel mogelijkheden wat bedden betreft. Zoek een bed wat bij je wensen past. Kijk eens op Yumeko.nl. Zij hebben koperen of stalen bedden. Deze zijn online te bestellen of in hun showroom in Amsterdam te bezichtigen.
Een volgend belangrijk onderdeel is het matras. Welk matras je kiest hangt zeker af van je lengte, gewicht en slaaphouding. De matrassen zijn er met een pocketvering of natuurlatex. Je kunt ze in standaardmaten krijgen of op maat besteld. Yumeko heeft prachtig eko beddengoed. Het is beddengoed dat biologisch is en fairtrade. De hoeslakens, lakens, overtreksets en kussenslopen zijn gemaakt van katoen, satijn of linnen. Ook voor kussens kun je bij hun terecht. De een wil een klein, zacht kussen, de ander liever een groot hard kussen. Ze zijn er in vele soorten en maten. Ook de keuze van je kussen wordt mede bepaald door je slaaphouding. Het beddengoed is verkrijgbaar in allerlei tinten. Zoek leuke kleuren uit die bij je interieur passen.
Zo kun je de slaapkamer veranderen in een plek waar het goed rusten is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *