Besparen op de verhuizing: 3 budgettips! 0

Besparen op de verhuizing: 3 budgettips!

Besparen is nog nooit zo belangrijk geweest. Door de inflatie en de prijzen in de huizenmarkt zien we dat veel mensen er financieel op achteruit gaan. Daar komt ook nog eens bij kijken dat een nieuwe woning op dit moment niet alleen heel prijzig is, maar dat er ook nog eens een prijzenkaartje aan het verhuizen hangt. Denk alleen maar aan het op en neer rijden met spullen. Met de huidige benzineprijzen is dat ook zeker geen grapje meer. Natuurlijk brengt het verhuizen zelf verder ook nog veel extra kosten met zich mee. Kosten die je liever in het verbouwen van je nieuwe woning zou willen steken. Of in simpelweg een mooie nieuwe bank of wat fijne accessoires. Gelukkig kun je op het verhuizen van je inboedel flink wat besparen. In dit artikel geven we 3 budgettips om je op weg te helpen.

1.      Offertes verhuizenbedrijven opvragen

Een verhuisbedrijf in Arnhem kan je al enorm veel geld besparen. Goedkoop is meestal duurkoop. Je kunt er dan ook wel voor kiezen om alles zelf over te verhuizen, maar vaak kost dit alleen maar meer tijd en ben je onder de streep bijna nog meer geld kwijt aan de dingen die mis dreigen te gaan en de keren dat je op en neer aan het rijden bent. Daarom is het in de meeste gevallen verstandiger om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Zo weet je zeker dat het direct goed gedaan wordt en bespaar je onder de streep uiteindelijk zelfs het nodige geld.

Besef wel dat er heel veel verschillende verhuisbedrijven in Nederland beschikbaar zijn. Wie dus extra op het kostenplaatje wilt letten, doet er goed aan om meerdere offertes op te vragen. Vaak willen deze bedrijven wel met elkaar concurreren via de prijzen die ze hanteren. Het loont dan ook enorm om verschillende offertes met elkaar te vergelijken.

2.      Vraag naar verhuisdozen

De kosten voor verhuisdozen kunnen flink oplopen. Je hebt vaak een groot aantal dozen nodig om je gehele inboedel in te pakken. Vergis je niet, deze dozen kunnen flink prijzig zijn. Zonde, want je gebruikt ze doorgaans maar één keer en vervolgens liggen ze te verstoffen op een opslagplek. Doe hier dan ook je voordeel mee. De kans is groot dat veel van jouw vrienden en familie nog oude verhuisdozen hebben liggen. In dat geval kun je ze wellicht gratis lenen en gebruiken tijdens de verhuizing. Is er niemand in je omgeving die nog verhuisdozen heeft? Kijk dan eens op Marktplaats of zet eens een oproepje op een weggeefhoek. Vaak kun je ze voor een zeer klein prijsje of gratis bij mensen ophalen.

3.      Demonteer en monteer alles zelf

Het is voor professionele verhuizers vaak veel werk om alles te demonteren en weer opnieuw te monteren. Doordat dit veel tijd kost, betaal je hier logischerwijs ook extra voor. Wanneer je wilt besparen op het verhuizen, kan het dan ook zeker lonen om sommige taken voor eigen rekening te houden. Bijvoorbeeld het demonteren en monteren van meubels. Bovendien weet jij als geen ander hoe ze in elkaar gezet moeten worden, waardoor je er waarschijnlijk sneller mee bent dan ieder ander.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *