Besparen op de verwarming in huis doe je zo 0

Een aangename temperatuur in huis is natuurlijk van essentieel belang voor het woongenot. Zonder een aangenaam klimaat zal de woning minder fijn zijn om in te leven. Hierbij maken veel mensen gebruik van een radiator. Het voordeel van een radiator is dat je deze naar wens kunt afstellen en dat deze eenvoudig te verwerken is binnen ieder interieur. Daarvan zijn we op de hoogte, maar we weten ook dat het gebruik van een radiator flink in de papieren kan lopen als je hier niet zuinig mee omgaat. Tegenwoordig lijkt de energierekening immers steeds hoger te worden en proberen mensen op de meest creatieve manieren voor besparing te zorgen. Maar hoe bespaar je op het verwarmen van een woning? Hoe doe je dit zonder dat het woongenot in geding komt? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Zet de verwarming omlaag voor het slapengaan

In de slaapkamer is het niet prettig als de radiator continu aanstaat. Dit zorgt niet alleen voor een droge lucht in de kamer, maar maakt het ook moeilijker om in slaap te vallen. Daarom is het raadzaam om de verwarming niet aan te zetten in de nacht. Gebruik liever een dikke deken of pyjama. Draai tegelijkertijd alle radiatoren in huis uit en zet de thermostaat, indien mogelijk, via een klokprogramma op 15 graden. Zo duurt het niet te lang voordat de woning weer warm is in de ochtend en verspil je ook niet onnodig gas in de nacht. Hetzelfde geldt uiteraard voor het verlaten van de woning. Zodra een verwarmd huis niet nodig is, draai je de thermostaat omlaag. Zo bespaar je in korte tijd veel geld.

verwarming omlaag slapen

Koeler dan je gewend bent

Natuurlijk hoef je niet in de kou te gaan zitten om energie te besparen. Het is niet nodig om je wooncomfort op te geven. Wel kan het verstandig zijn om de thermostaat één of twee graden te laten zakken. De ideale binnentemperatuur ligt tussen de 19 en 21 graden. Toch zien we dat veel mensen de thermostaat veel hoger draaien. Dit is echter niet nodig. Ben je een ware koukleum? Investeer dan in een warme trui of dikke plaid. Zo bespaar je een hoop geld op de energiekosten.

Ook in de zomermaanden kan je natuurlijk veel besparen op de energiekosten. Dit begint al in de lente. Zodra het eerste waterige zonnetje doorbreekt, sla jij direct alle gordijnen open. Door de weerkaatsing van de zon tegen de ruiten, zal je merken dat de woning snel opwarmt. Hierdoor hoef je de thermostaat veel minder vaak omhoog te draaien.

Kies voor een kwalitatieve radiator

Als je een radiator aanschaft, wil je logischerwijs dat deze goed binnen jouw interieur past. Het is echter ook verstandig om op de kwaliteit van de radiator te letten. Hier zien we wel degelijk veel verschillen in. Kies bijvoorbeeld voor Thermrad radiatoren. Deze worden geroemd om de uitstekende warmteafgifte en strakke uitstraling. Hierdoor profiteer je niet alleen van een hoger wooncomfort en lagere energierekening, maar is de radiator ook nog eens veel beter binnen het interieur te verwerken. Zeker als je in een minder goed geïsoleerd huis woont, is een kwalitatieve radiator van essentieel belang om de energiekosten omlaag te helpen.

thermrad radiator

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *