Wat zijn de beste aircotrends van 2021? 0

beste aircotrends

De airconditioningtechnologie wordt voortdurend verbeterd als antwoord op de eisen van de consument. Voor degenen die hun airconditioningsystemen willen upgraden of een nieuwe willen kopen, kan het handig zijn om de huidige trends in verwarmings- en koelsystemen te kennen. Zo kun je bijvoorbeeld een goedkope mobiele airco aanschaffen die alsnog helemaal up-to-date is met de laatste ontwikkelingen. In dit artikel kun je een paar van de beste aircotrends van 2021 vinden.

Smart home

Airconditioners met wifi-connectiviteit worden steeds populairder, omdat consumenten slimme apparaten en apparaten blijven gebruiken. Veel moderne airconditioning units maken het nu mogelijk om het systeem op afstand te bedienen via een smartphone of een apparaat dat is verbonden met internet. Dit betekent dat je je verwarmings- en koelsysteem kunt bedienen, zelfs als je niet thuis bent, zolang je toegang hebt tot internet, wat erg handig kan zijn als je alvast je airco mobiel wilt inschakelen zodat je woning lekker koel is als je thuiskomt van werk. Voordat je het kantoor verlaat kun je dan alvast de airconditioner aanzetten op je mobiel.

Betere energie-efficiëntie

Meer Nederlanders worden zich meer bewust van en geven prioriteit aan energie-efficiëntie als het gaat om het selecteren van hun airconditioners. Volgens experts kunnen verwarming en koeling ongeveer 20% tot 50% van het energieverbruik in woningen uitmaken. Naast het helpen besparen op de energierekening, stellen energiezuinige airconditioners consumenten ook in staat om milieuvriendelijk te zijn bij het koelen of verwarmen van hun huis. Om consumenten te helpen bij het kiezen van een airconditioner met een betere energie-efficiëntie, hebben specialisten iets ontwikkeld dat je kunt gebruiken om een mobiele airco met slang te kopen die energie-efficiënt is. Let hierbij op de EER rating. Hoe hoger dit is, hoe energiezuiniger de airconditioning is.

Verbeterde luchtkwaliteit

Luchtzuiveringsfuncties zijn iets waar huiseigenaren niet genoeg van zullen krijgen, omdat ze willen genieten van frissere, schonere lucht in hun huis. Veel mensen denken dat airco’s hiervoor niet gebruikt kunnen worden, maar niets is minder waar. Airconditioningunits met goede filtersystemen helpen bij het verwijderen van verontreinigende stoffen die de kwaliteit van de binnenlucht verminderen, waaronder puin, stof, vuil of andere verontreinigingen. Sommige nieuwe modellen bevatten nu zelfs zuiveringsfilters die zelfs slechte geuren kunnen verwijderen. Deze geavanceerde luchtfilters kunnen ook bepaalde chemicaliën verwijderen, zoals ammoniak en waterstofsulfide, evenals pollen, bacteriën en virussen. De mobiele airco’s dragen dus wel degelijk hun steentje bij aan een betere luchtkwaliteit.

Artificial intelligence

Sommige grote merken in de airconditioningindustrie beginnen artificial intelligence (AI), oftewel kunstmatige intelligentie, te omarmen en hebben plannen om deze functie aan hun toekomstige producten toe te voegen. Dit kan kansen bieden om energiebesparing en comfort te verbeteren, evenals onderhoud, door te voorspellen wanneer een reparatie nodig is. Systemen die zijn uitgerust met AI kunnen ook de kamertemperatuur detecteren en inschakelen wanneer dat nodig is of in de slaapstand gaan als er niemand in de kamer is. Uiteindelijk zal de combinatie van AI en wifi-connectiviteit in airconditioningsystemen en andere apparaten gebruikers betere controle, gemak en comfort geven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *