De beste eettafels voor in de keuken! 0

eettafel rond

Tafels zijn er in alle vormen en maten. Welke eettafel bij jou en je gezin past, hangt dan voornamelijk af van je eigen wensen, smaak en uiteraard de ruimte waar in deze komt te staan. Tegenwoordig zien we de keuken steeds meer als verlengstuk van de woonkamer. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een leefkeuken, maar ook bij de traditionele keuken is het mogelijk om die huiselijke sfeer te weergeven. Een tafel kan al een groot verschil maken in de uitstraling van de keuken. Omdat er ontzettend veel keuze mogelijkheden zijn is het lastig om een beslissing te maken. Hoe weet je immers welke eettafel bij jouw keuken past en wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende soorten tafels? Wij zetten dit voor jou op een rijtje, lees je mee?

De ronde eettafel

De ronde eettafel is ideaal voor de keuken omdat deze niet veel ruimte in beslag neemt. Bovendien kunnen kinderen vrijuit rond de tafel bewegen zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze zich stoten aan vervelende hoeken en punten. Met een paar comfortabele fauteuils om de tafel heen maak je het luxe eethoekje helemaal compleet. Een ronde tafel is zeer geschikt voor kleine eetkamers, gezinnen met kinderen of huishoudens waar visite altijd mag aanschuiven. Zet een paar extra stoelen om de tafel heen en uitgebreid tafelen is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Het nadeel van een ronde tafel is dat deze niet tegen een muur kan schuiven. Je hebt dus altijd voldoende ruimte aan weerzijdes nodig om de ronde tafel en stoelen te kunnen plaatsen.

De vierkante eettafel

De vierkante eettafel is enorm geschikt voor wat kleinere eetkamers. Je hebt immers, in tegenstelling tot de rechthoekige tafel, geen lange wand nodig om hem te plaatsen. Bovendien is het ook nog eens heel gezellig aan een vierkante eettafel. Iedereen kan goed naar elkaar kijken en de afstand tussen de mensen is ook niet zo groot. Zeker als jullie gezin dol is op het spelen van gezelschapspellen is een vierkante eettafel een aanrader. Ruzie maken over wie het dichtst bij het bord mag zitten is er immers niet meer bij. Het nadeel van een vierkante eettafel is dat er minder ruimte is voor extra stoelen. Je hebt immers altijd last van de vier hoeken, wat bovendien ook niet prettig is voor (kleine) kinderen.

De rechthoekige eettafel

Verreweg de meest bekende eettafel uit dit rijtje is de rechthoekige eettafel. Loop maar eens een willekeurig Nederlands gezin binnen en de kans is groot dat je een rechthoekige tafel langs de muur ziet staan. Die populariteit is gemakkelijk te verklaren want een rechthoekige eettafel is gewoon heel fijn in gebruik. Er is genoeg ruimte om veel spullen te plaatsen waardoor het organiseren van een groot diner geen enkel probleem meer is. Het grootste nadeel van een rechthoekige eettafel is dat er veel meer ruimte voor nodig is dan bij ronde- of vierkante tafels. Vaak wordt deze langs een lange muur geplaatst, zodat er genoeg ruimte blijft om langs de tafel te lopen. Wist je dat er ook uitschuifbare rechthoekige eettafels zijn? Zo neemt de tafel niet enorm veel ruimte in beslag en kan deze uitgeschoven worden als er mensen zijn die een vorkje mee willen prikken. Het nadeel van een rechthoekige eettafel is dat er veel scherpe hoeken aanwezig zijn, dit kan vooral met kinderen gevaarlijke situaties opleveren.

Wil je eens wat anders?

Sommige mensen kiezen er voor om helemaal outside-the-box te denken. Zij willen iets unieks, iets wat hun woning net wat meer sfeer en pit geeft. In dat geval kan een ovale eettafel niet ontbreken binnen het interieur. Een ovale eettafel is niet alleen uniek in al zijn glorie, maar ook nog eens ideaal voor smalle ruimtes. Een ronde-, vierkante- of rechthoekige eettafel nemen veel meer ruimte in beslag dan een ovale tafel. Ook voor gezinnen met kleine kinderen is het ontbreken van scherpe punten en hoeken een fijn idee. Het nadeel van een ronde eettafel is dat deze niet tegen een muur geschoven kan worden. Er moet dus wel voldoende ruimte in de keuken zijn om langs de tafel te kunnen lopen.

Weet jij al wat je wilt? Ga je liever voor de speelse en unieke uitstraling van een ovale tafel of laat je je verleiden door de charme van een vierkante-, rechthoekige- of ronde tafel?

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *