Beste energieleverancier voor je woning 0

Beste energieleverancier

De beste energieleverancier kan je vinden door goed te vergelijken op prijs en ervaringen van anderen. Maar welke aanbieder is nou de beste leverancier van energie? En waarop wordt dit gebaseerd? In principe is de energie die leveranciers leveren hetzelfde. Toch zitten er soms grote verschillen in de energietarieven en klantenservice. Daarom is het belangrijk om de beste leverancier voor jou te kiezen. Energie vergelijken in 2019 kan je enorm veel geld besparen, dus lees snel verder!

Wat is nou de beste energieleverancier?

Consumenten stellen steeds meer eisen aan leveranciers, daardoor ontstaat er een steeds uitgebreider aanbod aan energieleveranciers. Door de bomen zien veel mensen het bos niet meer in de energiewereld. Dit maakt het ook niet makkelijker om “de beste leverancier” aan te wijzen. Vergelijk alle leveranciers met deze energievergelijker in 2019. Zo kan je diverse partijen met elkaar vergelijken en de beste leverancier voor jezelf kiezen. Voor de ene consument wordt de prijs als het belangrijkste gezien, bij de andere de klantenservice en andere consumenten hechten weer meer waarde aan groene energie.

groene energie

Daarnaast is het voor velen belangrijk dat de nota’s en contractvoorwaarden overzichtelijk en duidelijk zijn. Ongunstige contractvoorwaarden of contracten met kleine lettertjes schrikken consumenten af. Als consument stap je dan ook het liefst over naar een transparante energieleverancier. Welke energieleverancier is nu het beste? Dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen en eisen. Vergelijk dus verschillende aanbieders en lees ervaringen van anderen bij het desbetreffende energiebedrijf.

Tips bij het overstappen

Het overstappen naar een andere leverancier voor je stroom is voor velen iets wat ze niet jaarlijks doen. Terwijl dit enorm veel geld kan besparen, juist als je jaarlijks op zoek gaat naar de goedkoopste aanbieder. Hieronder hebben we drie tips voor je op een rijtje gezet die je helpen bij het overstappen. Lees verder om te besparen op energiekosten.

Tip 1: Groene stroom check

Vind je het belangrijk om groene energie geleverd te krijgen? Dan is het belangrijk om de claims van leveranciers goed te checken. Sommige beweren namelijk dat ze groene stroom leveren terwijl dat niet het geval is. Doe dus een check om zeker te weten of de stroom van de nieuwe leverancier wel daadwerkelijk groen is.

Tip 2: Opzegtermijn

Bij het overstappen is het van belang om te letten op de opzegtermijn van je huidige energiecontract. Wanneer je nog wel een opzegtermijn hebt kan je een boete krijgen en dat wil je natuurlijk niet. Check voor het overstappen dus de opzegtermijn van het contract dat je nu hebt.

Tip 3: Variabel of vast tarief

Ook moet je kiezen tussen een variabel of vast tarief bij het afsluiten van een energiecontract. Verwacht je dat de energieprijs daalt? Dan is het wellicht voordeliger om een variabel tarief te kiezen. Schommelen de prijzen voor energie? Dan kan je voor zekerheid kiezen en een vast tarief kiezen. In dit geval staat het afgesproken tarief voor de hele contractduur vast. Meestal duurt een energiecontract 1, 2 of 3 jaar. Maar het is ook mogelijk om een tarief zelfs voor 5 jaar vast te leggen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *