Beste materialen voor tuinmeubels 0

Beste materialen voor tuinmeubels

De vogels beginnen te fluiten, het weer wordt weer aangenaam. Ook de dagen worden langer. Dit betekent: Lekker lang in de tuin borrelen. Tuinmeubels zijn er in verschillende kleuren formaten, maar ook zeker materialen. Elk van deze materialen heeft zijn voordelen. Maar, welke materialen zijn geschikt voor je nieuwe setje. Hier de beste materialen voor tuinmeubels voor je op een rijtje.

1. Teak

Teak heeft verschillende voordelen. Het materiaal is ijzersterk. Het is bestemd tegen alles wat moeder natuur te brengen heeft.  Al heeft teak niet veel onderhoud nodig. Zo kun je lang genieten van je tuinmeubels zonder al te veel gedoe. Het SVLK-keurmerk staat garant voor duurzaam geproduceerd teakhout. De teak tuinmeubelen via Dutch Garden hebben dit keurmerk. Zo ben je verzekerd van een verantwoorde aankoop.

2. Wicker

Je zult de naam misschien niet kennen, maar wicker zie je overal. Wicker is een uit kunststof vervaardigde vezel. Het ziet eruit als rotan, maar toch even anders. Dit maakt wicker licht in gewicht. Zo kun je makkelijk de meubels verplaatsen naar wens. Handig voor als er gasten komen en je snel van opstelling moet veranderen. Voor het skelet van wicker meubels wordt vaak aluminium gebruikt. Zo ben je verzekerd van een stevig model. Over aluminium dadelijk meer. Daarnaast is wicker UV en Weersbestendig.

3. Aluminium

Daar is hij weer, aluminium. Tuinmeubelen vervaardigd uit aluminium geeft het meubel een eigentijdse uitstraling en heeft veel fijne kenmerken. Dit geweldige spul kun je werkelijk overal voor gebruiken. Het is sterk materiaal, en kan worden vervaardigd in duizenden vormen. Zo is er voor iedereen wat wils. Ook gaan je tuinmeubelen zo voor een lange tijd mee, aluminium heeft als eigenschap dat het van nature een beschermende oxide laag vormt. Lang genieten van je meubels is nog nooit zo makkelijk gemaakt dan door aluminium.

4. Rope

Het klinkt exotisch, maar de naam van dit materiaal kun je herleiden naar het Nederlandse woord: touw. Uiteraard is rope geen ‘normaal’ touw. Rope is sterk vervaardigd touw, waardoor het ontzettend makkelijk gebruikt kan worden voor tuinmeubels. Tegelijkertijd zit nog steeds super. Deze trend is de afgelopen jaren alleen maar groter geworden. Niet gek dat hij nu ook doorzet naar de 2021.  Het touw is schoon te maken met water en een borstel.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *