Een betonlook pvc vloer leggen. Een appeltje-eitje! 0

Een betonlook pvc vloer leggen. Een appeltje-eitje!

De betonlook van pvc is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is ook niet zo gek, want het is namelijk een stuk goedkoper in de aanschaf dan een echte beton gietvloer en ook nog eens een stuk eenvoudiger in het onderhoud. Dankzij het reliëf wordt de natuurlijke structuur van beton nagebootst waardoor de vloer nauwelijks van echt te onderscheiden is. Zeker in combinatie met een industriële woonstijl komt de betonlook pvc vloer helemaal tot z’n recht. Is jouw woning industrieel ingericht en is je vloer nodig aan vervanging toe? Lees dan hier hoe je een betonlook pvc vloer moet leggen in je eigen huis!

Plaatsing

Als je eenmaal de kleur hebt gekozen en of je al dan niet een glanzende, matte of doffe afwerking wilt hebben, is het tijd om te beslissen of je je nieuwe betonvloer zelf wilt plaatsen, of dat je deze laat leggen door professionals. Hoewel je zeker zelf een betonlook pvc vloer kunt installeren, is het niet de gemakkelijkste klus ter wereld. Maar door je goed in te lezen, kom je een heel eind!

Er zijn veel verschillende manieren waarop je je nieuwe tegels kunt installeren. Sommige mensen kiezen ervoor om lijmstrips te gebruiken, anderen gebruiken een zelfklevende tegel. Met precisie en geduld kun je het beton een gladde en uniforme uitstraling geven en is de pvc betonlook vloer nauwelijks van echte te onderscheiden.

Bepaal de oppervlakte

Bij het plannen van je vloerinstallatie van de pvc betonlook vloer, moet je eerst de grootte van het gebied bepalen dat je wilt bedekken. Deze oppervlakte bepaalt namelijk hoeveel pvc tegels je nodig hebt voor de betonlook vloer. Hierbij is het aan te raden om ook de afmeting van de tegels af te stemmen op de oppervlakte die je wilt bedekken. Grote tegels staan bijvoorbeeld erg mooi in een grote ruimte.

De juiste kleur

Zodra je hebt besloten welke grootte de tegels moeten hebben, is het tijd om de juiste kleur te kiezen. Pvc betonlook vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ga je voor een donkere betonlook of past lichtgrijs juist beter bij je interieur? Met een beetje fantasie kun je een kleur bedenken die bij je meubels, verf en andere designelementen in je huis past.

Specialist in pvc betonlook vloeren

Een nieuwe vloer in huis leggen is altijd een flinke klus. Het kost behoorlijk wat tijd om de klus te plannen en voor te bereiden, en natuurlijk om de vloer daadwerkelijk te leggen. Ga voor het beste advies en kwaliteitsvloeren naar een vloerenspecialist bij jou in de buurt.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *