Beursnieuws Gent en Frankfurt: Nieuwe duo rolgordijn collecties. 0

Duorolgordijn raam

De laatste mode in duo rolgordijnen. Wat laten de beurzen zien.

Deze winter waren er twee grote beurzen in de buurt. De grootste is Heimtex in Frankfurt. Hier laten exposanten van over de gehele wereld hun producten zien. Zo zijn er ook internationale fabrikanten van duo rolgordijnen.  Het duo rolgordijn zag het levenslicht in Zuid Korea tegen het einde van de vorige eeuw. In alle tussentijd is er veel veranderd. Het product is volwassen geworden en dat kun je aan een aantal punten zien als je het product vergelijkt vanaf de introductie tot hoe het nu verkrijgbaar is. Heimtex is een beurs voor de grotere detaillist, groothandel en fabrikant van raamdecoratie, linnengoed en meubel stoffen..  Gent is meer gericht op winkeliers.  Je ziet dat er meer kleur komt. De nieuwste duo rolgordijn stoffen laten duidelijk de rood, blauw en okerkleuren zien die in 2018 al als modekleuren naar buiten gebracht zijn. Het is altijd fascinerend om te zien hoe ons geleerd wordt iets mooi te vinden. Dat is mode.

Duorolgordijn

 

 

 

 

Foto: Duorolgordijn.eu

Duo rolgordijn afmeting

Vroeger was het stof van duo rolgordijnen slechts tot ca 2 meter breed. Voor Nederlandse en Vlaamse ramen was dit een veel gevallen te klein. De nieuwe stoffen zijn onder striktere productie normen geproduceerd dan destijds en dat maakt het weven en produceren van één van de moeilijkste interieur stoffen mogelijk. In Nederland introduceerde de website Duorolgordijn.eu in januari twee collecties welke tot 300 cm breed leverbaar zijn. De kleuren variëren van klassiek grijs tot levendige houtstructieren van mat tot glanzend volgens de laatste beurs trends. De houtstructuren hebben die vintage uitstraling die aan de ene kant wat ruiger is, maar welke tussen de dichte stroken door een hele goede doorkijk naar buiten biedt. Je kunt er dan voor kiezen om buiten toch alles goed in de gaten te kunnen houden terwijl je toch een soort vitrage hebt. En doe je liever de gordijnen dicht? Met een duo rolgordijn regel je dat in seconden. Het is een van de unieke voordelen van duo rolgordijnen.  Je hebt geen overgordijnen meer nodig. Dit product heeft alles in huis, én je bespaart nog ruimte in je kamer ook.

Cassettes voor duo rolgordijnen

Naast de vele stoffen is er ook meer aandacht gekomen voor de cassettes die de rol stof herbergen en voor de verzwarende randen aan de onderzijde.. Nederlandse bedrijven lopen hier voorop en je vindt hier veel mogelijkheden om je duo rolgordijn aan te passen aan je eigen wensen. Zó creëer je sfeer en past alles perfect bij elkaar. je huis mag gezien worden.

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *