Verander de sfeer in huis met bijzondere geuren 0

Bijzondere geuren huis

Wil je de sfeer in huis op een bijzondere manier veranderen? Wil je al tijden iets unieks in huis, maar weet je niet wat? Maak dan eens gebruik van een etherische olie. Etherische oliën? Slechts weinig mensen zullen geuren gebruiken om de sfeer in hun aan te passen, maar zo gek is het eigenlijk niet. Al jaren blijkt dat ons reukvermogen voor een groot deel onze stemming en gemoed bepalen. Dit geldt ook zo bij het horen van bepaalde muziek of het zien van specifieke kleuren. Waarom maken we wel gebruik van woonaccessoires die inspelen op al onze overige zintuigen, maar laten we onze reuk aan zijn lot over? In deze blog vertellen we je meer over de toepassing van geuren in je woning.

Etherische olie
Bron: https://geurwolkje.nl/collections/etherische-olien/products/lemongrass-100-etherische-olien

Verander je gemoed met rustgevende geuren

Kom je geregeld compleet gestrest thuis? Voel je je niet prettig in je eigen woning? Verander dan gemakkelijk je gemoed door middel van rustgevende geuren, denk bijvoorbeeld aan lavendel. Uit recent onderzoek is gebleken dat ons gemoed enorm afhangt van onze zintuigen. Als we lekker eten zien, krijgen we trek en ontstaat er een geluksgevoel. Als we kijken naar rustgevende kleuren, voelen we zelf ook een innerlijke rust. En ook als we iets ruiken, veroorzaakt dit een vreemde connectie in de hersenen. Heb je wel eens meegemaakt dat je de stad in liep, een bepaalde geur rook, en jezelf weer direct in de keuken van je overleden oma waande? Dit soort momenten vertellen je meer over het belang van geur en de connectie die zij hebben met je belangrijkste herinneringen. Op het moment zelf heb je het waarschijnlijk niet door, maar je hersenen slaan elk aspect op en brengen je een gevoel van nostalgie als je een geur linkt aan een dierbaar moment in je leven. Rustgevende geuren bereiken hetzelfde effect, zij veroorzaken een belangrijke connectie in je hersenen en laten deze minder stresshormoon afgeven. Dit resulteert in een fijn en rustgevend gevoel! Het is niet voor niets dat massagesalons en spa’s vaak gebruik maken van etherische oliën, zij brengen jouw lichaam en geest in rustmodus. Hoe fijn zou het zijn als je dit rustgevoel ook in eigen huis kon vinden?

Aroma diffuser als geurverspreider

Nu we meer weten over het belang van geuren in huis, is het uiteraard ook belangrijk dat je weet hoe je deze geuren het beste kunt verspreiden in de gewenste ruimte. Een aroma diffuser is hier het meest geschikt voor. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en verspreiden op een slimme wijze de geur in de gewenste ruimte. Daarnaast zijn ze ook nog eens verkrijgbaar in zeer stijlvolle ontwerpen, hierdoor werkt hij ook nog eens als eyecatcher voor je woning!

Tip: wist je dat een aroma diffuser ook gebruikt kan worden als luchtbevochtiger? In hele droge ruimtes is het belangrijk dat je de ruimte continue blijft bevochtigen. Een droge ruimte kan immers vervelende lichamelijke klachten opleveren, denk aan droge ogen en geïrriteerde luchtwegen. Met een aroma diffuser is dat verleden tijd, daarnaast vinden je kamerplanten een verhoogde luchtvochtigheid ook nog eens erg fijn!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *