Binnen 30 seconden je bed opmaken doe je zo 0

donzen dekbedden

Je bed opmaken. Het is iets wat we dagelijks doen, maar wat zeker niet als onze grootste hobby wordt gezien. In de meeste huishoudens worden de lakens even snel strak getrokken en in andere slaapkamers wordt het bed zelfs nooit opgemaakt (vanavond lig je er weer in, toch?) In weer andere huishoudens zien we dat er juist elke dag een waar kunstwerk van gemaakt wordt. De lakens netjes gespreid, de kussens weer op hun plek en een paar decoratieve elementen erbij om het geheel af te maken. Alsof je opeens een hotelkamer binnen bent gelopen. Wat vinden wij dat knap, want over het algemeen blijft het bij ons ook tot het snel rechttrekken van de lakens. Met je nieuwste dekbedovertrekken van Slaaptextiel.nl, wordt het toch hoog tijd om daar verandering in te brengen. Veel tijd hoeft het niet te kosten, want binnen 30 seconden je bed opmaken is met de volgende tips geen enkel probleem meer!

Kies voor een laken in plaats van een hoeslaken

Hoeslakens zijn vaak een doorn in het oog voor veel mensen. Ze passen nooit helemaal goed om het matras heen en na een nachtje woelen ligt het hoeslaken ergens halverwege je enkels. Het gevolg is dat je elke ochtend eerst een tijd bezig bent om het hoeslaken weer om je matras te krijgen. Bespaar je deze moeite en ga voor een simpel groot laken! Het laken vouw je strak onder het matras, zodat deze geen kant meer op kan, en voilà! Denk je dat dit er vreemd uitziet of ben je bang dat het te rommelig wordt? Neem dan de techniek over die ze in ziekenhuisbedden gebruiken. Deze techniek kan je je gemakkelijk aanleren door het kijken van filmpjes online.

Koop het juiste beddengoed

Veel mensen hebben een hekel aan het opmaken van hun bed en dit komt vaak door de onhandigheid van het beddengoed. Deze past slechts zelden goed en dat resulteert in een hoop geduw en getrek en uiteindelijk een rommelig resultaat. Je kunt er dan ook niet vanuit gaan dat elk beddengoed past bij jouw type matras, dekbed, kussens en formaat bed. Elke maat omtrek is weer anders en je doet er ook goed aan om dit eerst op te meten, alvorens je voor nieuw beddengoed kiest. Dat scheelt je een hoop gedoe in de ochtend!

Binnen 1 minuut je dekbedovertrek vervangen

Is je dekbedovertrek nodig aan vervanging toe, maar heb je werkelijk een hekel aan het verschonen van je bed? Geen paniek! Ook het verschonen van je dekbedovertrek is zo gedaan. Met de volgende tips ben jij al binnen 1 minuut klaar:

  • Stap 1: keer eerst het dekbedovertrek binnenstebuiten. Controleer goed of het hele dekbed omgedraaid zit, alvorens je verder gaat met de volgende stap.
  • Stap 2: steek je armen in de overtrek en ga op zoek naar de uiterste punten, pak deze punten vervolgens stevig vast.
  • Stap 3: grijp nu ook de hoeken van het dekbed vast, terwijl je je armen in het dekbedovertrek houdt.
  • Stap 4: schud het dekbed uit, totdat deze geheel uitgevouwen is.
  • Stap 5: plaats het dekbed over het bed, trek de lakens straks en stop de instopstrook in.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *