Zo blijf je warm in de slaapkamer: 4 tips tegen de kou! 0

De winter is inmiddels weer op ons land neergedaald. Terwijl we wegdromen over een zonnig oord, parelwitte stranden en een geweldige cocktail, liggen we in de realiteit te bibberen onder ons dekbedje in Nederland. Je wilt het liefste de hele dag onder de warme dekens kruipen. Maar brr… ook de slaapkamer is ontzettend koud. Dat komt de nachtrust niet ten goede. Met deze 4 tips krijg jij het weer heerlijk warm in de slaapkamer!

1.         Schaf een kwalitatief dekbed aan

Heb je al van alles geprobeerd en lukt het maar niet om warm te worden in de slaapkamer? Grote kans dat je dan onder een veel te koud dekbed slaapt. Zoals de meeste mensen weten bestaan er diverse dekbedden. Deze beschikken allemaal over een specifieke warmteklasse. Sommige worden speciaal op de markt gebracht voor de zomer en het andere is weer perfect geschikt voor de koude wintermaanden.

Ook kun je kiezen voor een 4-seizoen dekbed. Dit dekbed beschikt over talloze losse onderdelen die je aan elkaar kunt knopen of ritsen om de warmteklasse van het dekbed het gehele jaar door aan te passen.

4 seizoenen dekbed

Ligt jouw partner altijd te mopperen over jouw keuze voor het dekbed? Heeft de één het altijd koud en de ander veels te warm? Dan is een partnerdekbed een goede oplossing. Hierbij kunnen jullie allebei zelf de warmteklasse van het dekbed bepalen. Dat scheelt een hoop gemopper in de slaapkamer!

2.         In pyjama slapen

Ben jij iemand die voornamelijk in ondergoed slaapt? Of ben je op de hoogte van de voordelen van naakt slapen? Ondanks deze voordelen kan het in de winter best wel koud zijn. Trek lekker een warme pyjamabroek en shirt met lange mouwen aan om je lichaam zoveel mogelijk te beschermen tegen de kou. Je kunt er ook nog voor kiezen om sokken of slofjes aan te doen in bed. Zo blijven je voeten ook nog lekker warm als je even naar het toilet moet of als je tenen net onder de dekens uit piepen.

3.         Het bed opwarmen met een kruik

Het valt je ’s avonds vaak direct op dat het matras en de dekens ontzettend koud aanvoelen. Misschien heb je gedurende de dag wel het raam op een kiertje gezet en heb je nu eerder het gevoel dat je in een ijsbad stapt. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door het bed vroegtijdig op te warmen met een kruik. Leg ongeveer twee uur voordat je naar bed gaat één of twee warme kruiken in bed. Zo kruip je in een heerlijk warm bedje als het tijd is om te gaan slapen. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een elektrische deken of warmwaterzak.

4.         Een extra deken in de slaapkamer

Heb je het ondanks bovenstaande tips nog koud in de slaapkamer? Schaf dan een extra dekentje of plaid. Deze drapeer je over het bed en kan net dat extra beetje warmte leveren waar je naar op zoek bent. Bovendien staat het ook nog eens zeer stijlvol!

extra deken slaapkamer

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *