Blokhutprofiel: hoe maak ik zelf mijn schutting? 0

blokhutprofiel

Om constructies in en rond je woning te plaatsen, denk je al snel aan het inschakelen van een specialist. Maar dat is helemaal niet nodig als je een beetje handig bent! Door de juiste onderdelen te kiezen kun je eenvoudig zelf een schutting of tuinhuis in elkaar zetten. Zeker als het object dat je wilt maken een blokhutprofiel heeft. Wat is dat nou weer, horen we je al vragen. Lees snel verder voor het antwoord!

Wat is een blokhutprofiel?

Dat ben je in je leven al vaker tegengekomen dan je misschien denkt. Het bestaat uit planken die aan de ene kant een gleuf hebben en aan de andere kant een uitstekend deel dat daar precies in past. Zo schuif je de planken eenvoudig op elkaar tot een prachtig afgewerkt geheel.

wat is een blokhutprofiel

Waar gebruik je het voor?

Nou, waarvoor niet? Je kunt er schuttingen mee bouwen maar ook tuinhuisjes, vogelhuisjes, blokhutten, tuinkasten of zelfs een geheel buitenverblijf! Wat er ook maar een stevige houten wand nodig heeft, met een blokhutprofiel zet je het eenvoudig zelf in elkaar. Je hoeft enkel de planken op maat te zagen en ze precies volgens je eigen bouwtekening samen te stellen. Tenzij je ergens anders een handig en strak schema vandaan hebt gehaald, natuurlijk. Daar is helemaal niks mis mee.

Wat kan ik hiervoor het beste gebruiken?

Het liefste kies je een houtsoort die lang meegaat. Geïmpregneerd hardhout, bijvoorbeeld. Dit blijft heel lang staan en kun je prima buiten neerzetten zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat weersomstandigheden er een negatieve invloed op hebben. Natuurlijk, af en toe schoonmaken en lakken is nooit verkeerd. Of van een likje verf voorzien als je een bepaalde kleurstelling in je tuin hebt.

Hoe zet ik het in elkaar?

In principe gewoon door te stapelen. Je hebt wel gleufbalken nodig, die je verticaal in de grond zet. Bij een schutting gebruik je er bijvoorbeeld twee, waar de planken tussenin komen. Houd er wel rekening mee dat de gleufbalken even hoog zijn als de breedte van het aantal planken dat je wilt gebruiken.

Veel plezier en succes met het in elkaar zetten van je constructie!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *