Bomen voor een kleine tuin 0

In sommige tuinen in Nederland staan bomen van wel 8 meter hoog. Deze kunnen natuurlijk prachtig zijn door al hun sierwaarde. Maar indien u een wat kleinere tuin heeft, dan is een boom van 8 meter een minder verstandig idee. Maar er is goed nieuws. Sinds een aantal jaar zijn de boomkwekers bezig met het kweken van bolbomen. Dit zijn bomen die geënt zijn op de stam en daarmee allemaal tussen de 1,50 en de 2,50 meter hoog blijven. Klinkt ideaal toch? In dit artikel vertellen we u meer over deze bolbomen

Wat is een bolboom

Een bolboom is eigenlijk niks anders dan een hele normale boom. Denkt u bijvoorbeeld is aan een eikenboom. Deze bomen worden normaliter erg groot en passen echt niet in een kleinere tuin. Maar de boleik daarentegen wel. Deze is namelijk geënt op de stam en wordt daarmee niet groter dan 2,50 meter. Deze bomen zijn vooral bedoeld voor de kleine tuin natuurlijk. Bolbomen zijn er daadwerkelijk in allerlei soorten te vinden. Er zijn zowel sierbomen, groenblijvende bomen en bloesembomen in bolvorm te verkrijgen. Één ding hebben ze in ieder geval allemaal gemeen. Ze groeien niet met opstijgende takken, maar in een bolletje.

Hoe past een bolboom in een kleine tuin

Wat we vaak zien met mensen met bolbomen, is dat ze deze bomen strategisch neerzetten. Dit komt omdat de bomen vaak echte eyecatchers zijn. Indien mensen langs uw tuin fietsen zullen ze waarschijnlijk de bolbomen onthouden. Super leuk natuurlijk, maar misschien heeft u ook nog andere bomen en planten in uw tuin staan waar u nadruk op wilt leggen. Indien dit het geval is kunt u het beste vakken maken in uw tuin. We zien soms dat mensen een gedeelte van hun tuin een stukje verhogen in een soort bak. Hierdoor wordt de nadruk binnen de tuin mooi verdeeld. In de achtertuin past de kleine bolboom vaak mooi in een hoek met wat bodembedekkers eromheen.

Het planten van de bolboom

Houd bij het planten er rekening mee dat de bolboompjes nog enigszins fragiel kunnen zijn. Een boompaal er naast planten is zeker geen overbodige luxe. Hetzelfde geldt voor aanplantgrond. Om de bolboom te laten gewennen aan uw tuin, kunt u het beste aanplantgrond strooien, voordat u uw bolboom plaatst in de tuin. Na een jaartje of 3/5 is de boompaal niet meer nodig en staat de bolboom stevig in uw tuin. Vergeet na het planten overigens ook niet wat water te geven.

Waar te koop

Bij BetuweBomen.nl verkopen ze verschillende soorten bolbomen. Hier hebben ze wel 15 soorten. Ook helpen ze u graag met het kiezen van een geschikte boom voor de kleine tuin.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *