Bouwen van blokhutten in eigen tuin 0

blokhut tuin

Een heerlijk plekje in de tuin om van het buitenleven te genieten. Dat is iets waar vrijwel iedereen naar opzoek is. Uiteraard kan je je zelf settelen op gloednieuwe tuinmeubelen, maar het gevoel van het buitenleven zit er dan nog niet echt bij. Dit is dan ook de reden dat steeds meer mensen zoeken naar een verlengstuk van hun woning in eigen tuin. Dit kan met een terrasoverkapping, maar ook op een nog natuurlijkere manier: met een blokhut. Vrijwel iedereen kent wel de prachtige, authentieke blokhutten in films en bij oude vakantieplekken. Tegenwoordig zijn deze blokhutten in allerlei verschillende stijlen en materialen verkrijgbaar, waardoor ze passen bij elke woning. Ideaal om te genieten van het buitenleven. In dit artikel leggen we uit wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een blokhut in eigen tuin.

Heb je een vergunning nodig?

Als je iets bouwt in de tuin of voortuin is het soms nodig om een vergunning aan te vragen. Het is dan ook belangrijk om hier eerst meer informatie over te verzamelen voordat je aan de grote klus gaat beginnen. Je wilt immers niet voor nare verrassingen komen te staan. Er zijn enorm veel regels omtrent een vergunning aanvragen of niet. We kunnen wel stellen dat bij de meeste onbehandelde blokhutten het niet nodig is om een vergunning aan te vragen. Dit is voornamelijk afhankelijk van de hoogte en breedte van de hut. Let op: het aantal ‘bijbehorende bouwwerken’ mogen samen niet meer dan 30m2 bedragen. Als er dus al een schuur of iets in die trant aanwezig is in de tuin is het belangrijk om te kijken hoeveel ruimte je nog overhoudt. Vraag voor meer informatie advies aan de gemeente.

Hoe wordt een blokhut geleverd?

Het bestellen van een blokhut kan soms bij een tuincentrum of speciaalzaak, maar wordt meestal online gedaan. Je hebt tegenwoordig enorm veel betrouwbare leveranciers van blokhutten, zoals www.blokhuttenoutlet.nl, die kwalitatief sterk werk leveren en ook garantie mee geven. Zo weet je zeker wat je van de kwaliteit en levensduur van de blokhut kunt verwachten. Bovendien is er dan ook nog ruimte om advies te vragen. Blokhutten worden in principe altijd in zijn geheel geleverd. Denk er wel aan dat ze casco worden opgeleverd. Ze zijn dus water- en winddicht, maar daar is ook alles mee gezegd. Je moet er zelf nog wat van maken.

Een blokhut inrichten

Een blokhut kan je eigenlijk zien als een verlengstuk van je woning om buitenshuis heerlijk te genieten van luxe en de natuur. Veel mensen kiezen er dan ook voor om elektriciteit aan te sluiten in de blokhut. Zo kunnen ze een klein koelkastje kwijt voor een hapje en een drankje en is het mogelijk om wat verlichting neer te zetten. Zo kun je ook in de avonden genieten van de serene sfeer in jouw blokhut. Zorg dat je zo veel mogelijk van je eigen smaak en stijl verwerkt in de inrichting van het blokhutje. Zo maak je het geheel een stuk persoonlijker en is het nog fijner om in eigen tuin van het buitenleven te genieten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *