Bouwvergunning Serre 0

serre

Voor het (laten) bouwen van een serre is vrijwel altijd een bouwvergunning nodig. Informeer hiervoor bij de Dienst Bouw- en Woningtoezicht van je gemeente. De benodigde bouwtekeningen (van de oude en nieuwe situatie) kun je meestal door de serre-leverancier of architect laten maken. Sommige dealers nemen zelfs de complete vergunningaanvraag voor hun rekening.

Vergelijken

Zoveel serres, zoveel serrebouwers. Gezien het enorme aanbod, is het altijd verstandig je door meerdere leveranciers te laten voorlichten. In de praktijk blijkt dat de serre op zich vaak slechts de helft van de investering is. Allerlei bouwkundige voorzieningen zoals de verwarming, de vloer en de verlichting, kunnen de totaalprijs al gauw verdubbelen. Als je dus offertes onderling vergelijkt, is het belangrijk te achterhalen waar die prijs voor staat. Zijn hier alleen de materiaalkosten bij inbegrepen of bijvoorbeeld ook de montagekosten, het stucen van de muren, het aanleggen van de elektriciteit, de fundering, de vloer(verwarming), de goten, de ventilatie, het hang- en sluitwerk en de afwerkingskosten?

Vraag ook altijd naar de garantiebepalingen, levertijd en de eventuele mogelijkheid om in termijnen te betalen. Ook hierin zitten soms aanzienlijke verschillen tussen de ene en andere serrebouwer.

serre binnen

Weet wat je wilt!

Ingericht met knusse (tuin)meubeltjes en sfeervolle raamdecoratie is een serre al gauw het gezelligste plekje in huis om te zitten, te werken, te spelen, te hobbyen, te eten, te zonnen of te koken. Bedenk – met het oog op de gewenste afmetingen – vantevoren goed wat je precies met de serre wilt: ga je er ook echt ‘wonen’ en wordt het een verlengstuk van de woonkamer of eetkeuken of komt er bijvoorbeeld alleen een luie stoel te staan met wat planten? Voor een woonserre met ruime zithoek moet je al snel rekenen op een beschikbare ruimte van zéker 4 bij 5 meter.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *