6 tips voor meer variatie in de broodtrommel van je kind! 0

6 tips voor meer variatie in de broodtrommel van je kind!

Elke dag dezelfde lunch eten is erg saai. Niet alleen voor jou, maar ook voor jouw kind. Maak de lunch speciaal en stop elke dag iets anders in de broodtrommels van jouw dochter of zoon. Wij helpen je graag en daarom hebben we in deze blog een aantal tips op een rijtje gezet!. 

Kleine hapjes

Tapas zijn erg populair bij volwassenen. Kinderen vinden het ook leuk en lekker om allerlei kleine hapjes te eten. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Doe bijvoorbeeld crackers met verschillende vullingen in de broodtrommel. Je kunt ook druiven, aardbeien of ander klein fruit toevoegen. Houdt jouw kind bijvoorbeeld van olijven? Doe dan wat olijven in de broodtrommel. 

Flatbread met dipsausjes

Laat je kind kennismaken met smaken uit andere keukens. Denk bijvoorbeeld aan pitabrood met verschillende soorten dipsaus, zoals tzatziki en hummus. Hiervoor kun je het beste een broodtrommel voor jongens of meisjes met aparte vakjes gebruiken. Naast de pitabroodjes kun je jouw kind ook worteltjes of stukjes komkommer geven om in de smeersels te dopen. 

Sandwiches in vormen

Is jouw kind een moeilijke eter en lust het alleen boterhammen? Dan kun je nog wat afwisseling bieden door de broodjes op een speciale manier te presenteren. Gebruik de vormpjes die je normaal voor koekjes gebruikt om de sneetjes brood in kleine vormpjes te maken, zoals een ster of een hartje. Je kind zal gegarandeerd aangenaam verrast zal zijn als ze zijn of haar broodtrommel opent!

Verse pasta salade

Houdt jouw kind van pasta? Waarom geef je hem geen koude pasta salade voor de lunch? Er zijn veel variaties mogelijk, zoals pastasalade met pesto en kip of een pastasalade met mango. Je zou het de dag ervoor samen kunnen maken. Zo kun je samen beslissen over de ingrediënten en weet je zeker dat jouw kind de volgende dag zal genieten van zijn unieke (zelfgemaakte) lunch. 

Rijst als basis

In Nederland is het normaal om minstens twee keer per dag brood te eten, maar in andere culturen eet men bijna altijd rijst. Voor ontbijt, lunch en diner! Wie weet, misschien vindt jouw kind een rijstgerecht tussen de middag ook wel lekker. Er zijn veel verschillende rijstgerechten om uit te kiezen. Denk aan nasi goreng of witte rijst met teriyaki kip. Rijstgerechten zijn vaak zowel warm als koud heerlijk!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *