Buiten vloerkleed 0

vloerkleed buiten

De tuin behoort een oase van rust te zijn. Een plek waar je lekker kan genieten van een hapje en een drankje na een lange werkdag. Waar je nog even de laatste zonnestralen mee kan pikken of in de avond rond een vuurtje kan zitten met je vrienden en familie. Koude en pijnlijke voeten van die vervelende stenen op de grond horen nou niet echt thuis in dit ideaalplaatje. Buiten een vloerkleed laten plaatsen is de perfecte oplossing hiervoor! Voor veel mensen lijkt het echter niet ideaal. Moet je zo’n vloerkleed dan continue weer naar binnen slepen als het weer in Nederland weer zijn wisselvallige karakter laat zien? En kan je als je tuin is omgetoverd tot een wintertuin weer geen gebruik maken van dat vloerkleed? Hoe vaak gebruik je hem dan? Heel veel vragen die allemaal gemakkelijk te beantwoorden zijn. Vloerkleden voor in de tuin worden aangepast op het weer en zijn dan ook vochtbestendig en gemaakt van sterke materialen, zoals plastic. Zo hoef je je geen zorgen te maken over eventuele regendruppels of vocht in de nacht.

Buiten een vloerkleed met kinderen

Dat de tuin kindvriendelijk moet zijn, kunnen ouders alleen maar beamen. Maar wist je dat een vloerkleed voor buiten de ideale manier is om de tuin kindvriendelijk en babyproof te maken? We weten allemaal hoe het is als de allerkleinsten voor het eerst ontdekken hoe ze vooruit kunnen komen. Het is dan ook geen optie om ze de hele zomer binnenshuis te houden, omdat je bang bent dat de knietjes helemaal kapot gaan op die harde tegels. Natuurlijk kan je werken met speelmatten of speciale foamtegels om een zachte ondergrond voor de kinderen te maken, maar we weten allemaal dat ze hier niet lang op zullen blijven. Ook voor de oudere kinderen is een vloerkleed ideaal. Ze kunnen gemakkelijk met blote voeten de tuin in lopen, zonder eerst het ‘eeuwenoude gezeur’ over schoenen aan te horen. Daarnaast kan je ze met een gerust hart laten glijden, schommelen en springen zonder de angst dat ze een lelijke val kunnen maken.

Een vloerkleed in de tuin voor meer sfeer

We brengen steeds meer tijd door in de tuin. Veel mensen zien het dan ook als een verlengstuk van de woonkamer. Net als in de woonkamer breng je graag wat meer sfeer aan in de tuin. Natuurlijk kan je aan de slag met het planten van allerlei planten, bloemen en boompjes. Handiger is nog het leggen van een vochtbestendig vloerkleed in een trendy patroon of kleur. Je zorgt er zo in een mum van tijd voor dat je tuin meer flair uitstraalt en dat zonder urenlang tuinieren. Daarnaast heb je ook nog eens een onderhoudsvrije tuin: doordat het vloerkleed op de tegels liggen heeft onkruid namelijk geen kans. Er komt te weinig vocht en zuurstof op de tegels om ook maar iets te laten groeien. Ook het urenlang schrobben van groene aanslag op de tegels is verleden tijd. Ideaal als je na een lange werkdag snel wilt neerstrijken in het zonnetje, zonder ook maar aan iets te hoeven denken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *