City chique interieur creëren 0

City Chique interieur

Wellicht heb je er al weleens van gehoord, een City Chique interieur. Het is dan ook een steeds populairder wordende woonstijl. Maar wat is het precies en hoe kan jij een city chique interieur creëren? Dit kun je lezen in ons blog.

Wat is City Chique?

De naam zegt het al een beetje. Een City Chique interieur bestaat uit elementen uit de stad met een chique tintje. Een City Chique interieur kent zijn oorsprong voornamelijk uit de lofts in New York City. Hier werden oude fabrieken met een echt stadsgevoel omgebouwd tot grote en chique appartementen. Een groot voordeel van een City Chique interieur is dat je hier relatief gemakkelijk een persoonlijke tint aan kan geven, het blijft dan ook een combinatie van twee elementen.

Het juiste kleurgebruik

Zoals er bij elke woonstijl een basis kleurenschema is, is dit bij City Chique ook het geval. Echter gaat het bij een City Chique interieur echt enkel om de basis. Voor de basis wordt er vaak gebruik gemaakt van kleuren zoals grijs, zwart en wit. Dit om het stadse gevoel te creëren. Maar na een sterke basis is het mogelijk om meer kleur te gebruiken met details. Zo kun je met schilderijen, planten of andere decoraties kleur terug laten komen in je interieur.

Een mix van materialen

Naast dat de woonstijl een combinatie tussen twee elementen is, wordt er binnen deze woonstijl ook gebruik gemaakt van meerdere materialen. Zo zie je vaak een mix tussen stalen en houten meubels. Daarnaast past een betonnen muur perfect binnen een City Chique interieur, dit geeft direct het ouderwetse stadse gevoel.

Een statement piece als afronding

Zoals hiervoor al beschreven is kun je bij deze woonstijl gemakkelijk een persoonlijke tint toevoegen. Door dit nog meer op te laten vallen kun je voor een echte statement piece kiezen. Dit kan zowel groot als klein. Denk hierbij aan een erfstuk zoals een opvallende stoel of een stad schilderij aan de muur als herinnering aan die mooie vakantie. Je kunt er ook voor kiezen om een mooie opvallende plant te plaatsen, naast dat dit binnen de woonstijl past heeft het ook nog andere voordelen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *