Creëer een ideale plek om thuis te werken 0

Creëer een ideale plek om thuis te werken

Sinds de corona pandemie zijn veel mensen thuis gaan werken. Dat blijkt een goede manier te zijn om de files te vermijden en om geen reistijd meer te hebben. Bovendien is gebleken dat thuiswerken helemaal niet ten koste gaat van de productiviteit, zoals vaak werd gedacht. Een voorwaarde om succesvol thuis te kunnen werken is, dat er een goede werkruimte moet zijn. Als daar in je woning geen plaats voor is kun je kiezen voor een Tuyn-kantoor. Dat is een prefab werkruimte, die in één dag in je tuin kan worden neergezet.

Eigenschappen

Wie thuis gaat werken doet dat vaak in een hoekje in de slaapkamer, op de zolder of in de woonkamer. Dat is niet ideaal, want elke ruimte heeft wel nadelen. Een slaapkamer en een zolder zijn vaak niet voldoende verwarmd en er is te weinig daglicht. Een werkplek in de woonkamer levert vaak geluidsoverlast van andere gezinsleden op. Bij een tuinkantoor is er geen sprake van die nadelen. Zo’n kantoor heeft grote ramen en de ruimte is volledig geïsoleerd en geluidsdicht. Je krijgt dus een echte privé werkplek, die aangenaam licht is en waar je ongestoord kunt werken.

Rustgevende werkplek

Een tuinkantoor blijkt ook in de praktijk een zeer rustgevende plek te zijn. Dat komt enerzijds doordat je geen last hebt van de overige gezinsleden, die uiteraard met allerlei activiteiten bezig zijn in huis. Maar ook de sfeer van de tuin zorgt voor rust. Je ziet door de ramen de vogels bezig, en ook de groene kleur van de planten is rustgevend. Doordat je bij daglicht werkt kun je langer doorwerken zonder vermoeid te worden. De tuinkamer kan worden voorzien van stroom. Dat is handig als je aanvullende verlichting nodig hebt of om koffie te kunnen zetten.

Plaatsing in één dag

Een tuinkantoor is een product dat volledig prefab wordt gebouwd. Het enige dat moet worden voorbereid is de fundering in je tuin, eventueel voorzien van elektrische leidingen en/of een aan- en afvoer van water. Als de fundering klaar is wordt het tuinkantoor met een grote kraan in je tuin geplaatst. Het monteren duurt slechts één dag, en dan beschik je over een compleet ingericht kantoor. Er zijn diverse modellen tuinkantoren beschikbaar, met oppervlaktes van 14,5 en 18 vierkante meter, met één of twee wanden met glas. Qua stijl en sfeer kan er worden gekozen uit Sereen Comfort, Landelijk Luxe en Modern Chic.

Energiezuinig

Een tuinkantoor kan een flinke bijdrage leveren aan de energiebesparing van je woning. Het kantoor zelf is volledig geïsoleerd. Die isolatie is zo goed, dat het niet nodig is om er een verwarming in aan te leggen, zelfs niet voor de wintermaanden. Omdat je de hele dag in het tuinkantoor werkt is het niet nodig om de verwarming in je woning aan te doen. Ook als je tot aan je pensioen niet meer zoveel jaren meer hoeft te werken is het tuinkantoor een goede investering. Je kunt de ruimte namelijk later ook gebruiken voor hobby’s.

 

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *