Creëer meer sfeer in je huis met de mooiste hanglampen  0

Creëer meer sfeer in je huis met de mooiste hanglampen

Wil je meer sier en sfeer in huis toevoegen? Dat kan met de allermooiste hanglampen. Een mooie hanglamp kan namelijk een blikvanger zijn in elke kamer van het huis. Overdag staat de lamp uit en dan is het vooral een pronkstuk voor boven de salon- of eettafel. In de avond, als de lamp brandt, dient hij behalve mooi ook heel functioneel te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat een hanglamp past bij de rest van je interieur. Ben je op zoek naar een mooi exemplaar en doe je ook graag inspiratie op. Bij Furnea | Online Meubelwinkel vind je de mooiste en meest trendy exemplaren. Lees verder hoe een hanglamp in de verschillende ruimten van jouw huis past.

Voor elke interieurstijl

Hanglampen zijn gemaakt in verschillende maten en designs. Daardoor zijn ze passend voor elke kamer en elke interieurstijl. Hou je van een industriële look in huis? Kies dan voor robuuste en stoere materialen, zoals roestvrij staal en metallic zwart. Metallic goud of glanzend zilver past weer mooi bij een romantische of meer neutrale inrichting. Een rieten lampenkap staat weer prachtig bij een botanische inrichting. Maak het geheel mooi af met veel planten. Furnea heeft voor ieder wat wils!

Tip 1: De woonkamer

De woonkamer is over het algemeen de grootste ruimte in het huis. Dit is de plek waar iedereen samenkomt, oftewel de centrale plek voor het hele gezin. Deze plek moet dus goed verlicht zijn. Deze twee kenmerken van de woonkamer zorgen ervoor dat je ook best een grotere lamp mag kiezen dan bijvoorbeeld in de keuken. Kies daarom voor een mooie kroonluchter of een grote glazen bol met een bijzondere led lamp in het midden. Ook kun je met de lamp aan het plafond meer ruimte innemen, door een cluster van meerdere lampen te kiezen. Denk hierbij aan een set van drie lampen in een die in verschillende hoogtes hangen. Zo maak je je interieur ook iets speelser.

hanglamp verschillende hoogtes

Tip 2: De slaapkamer

Een slaapkamer hou je het liefste rustig en knus. Daarom is een wat kleinere lamp vaak hier meer passend dan in de woonkamer. Ook is een romantische sfeer in deze kamer wel zo prettig. Hier zorg je voor door te kiezen voor een landelijke hanglamp met een fraai design. Kies een goede dimmer om het licht in te stellen op jouw moment van de dag.

Tip 3: De eettafel

Een huiselijke sfeer aan de eettafel valt en staat ook met de perfecte lamp. Tegenwoordig is het de trend om als gezin de tijd te nemen voor de maaltijd en gezellig met elkaar de dag door te spreken. Dit doen we het liefste aan een lange rechthoekige eettafel, waar iedereen plaats aan kan nemen. Daarom koop je bij echte speciaalzaken hanglampen die in de gehele breedte van de tafel vallen. Afhankelijk van de maat van je tafel, kies je voor een standaard met vijf of zes lampen. Misschien wil je wel acht lampen, omdat je echt een grote eettafel hebt. Dit bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

eettafel hanglamp

Tip 4: De hal en de wc

De meeste mensen maken niet iets heel speciaals van deze ruimten in het huis. Toch kun je al veel doen voor de hal en de wc, door er een schitterende hanglamp in op te hangen. In combinatie met leuke foto’s aan de muur, een leuke kleur verf en sierlijke kastjes wordt een saaie ruimte al veel leuker.

Hoe zorg jij voor meer sfeer in huis met hanglampen? Wij lezen graag meer tips van jou.

Dit artikel is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *