Cv-ketel kopen: 4 handige tips 0

cv ketel kopen

We staan er meestal niet zo bij stil, maar zonder dat we het door hebben, bepaalt de cv-ketel ons wooncomfort. De cv-ketel zorgt ervoor dat de woning op aangename temperatuur blijft, dat je lekker warm kunt douchen en dat je altijd toegang hebt tot warm water uit elke kraan. Bij de aanschaf van een cv-ketel is het dan ook belangrijk dat je kijkt naar kwaliteit en duurzaamheid. Voor veel mensen is het dan ook een flinke investering in het wooncomfort. Dan wil je ook zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Maar waar let je op als je een cv-ketel gaat kopen? Wij geven je 4 handige tips.

1.         Krijg inzicht in het doen en laten van de cv-ketel

Laten we eerst beginnen met het verkrijgen van meer inzicht in het doen en laten van de cv-ketel. In vrijwel elke moderne woning staat een ketel gereed, maar hoe werkt deze eigenlijk precies? Over het algemeen is de ketel verbonden met zowel de gas- als de waterleiding. Door middel van een thermostaat stel jij de temperatuur van de warmtewisselaar in. Dit is een opdracht die vervolgens naar de ketel wordt teruggekoppeld. Met het gas wordt het water verwarmd, wat vervolgens door de leidingen loopt. Zo krijgt de woning een aangename temperatuur.

inzicht cv ketel

2.         Wanneer is een cv-ketel aan vervanging toe?

De meeste cv-ketels gaan zo’n 10 tot 20 jaar mee. Als een ketel kapot gaat, zal je deze uiteraard moeten vervangen. Over het algemeen besluiten mensen de ketel al op een vervroegd stadium te vervangen, simpelweg omdat deze te weinig rendement behaalt en onzuinig te werk gaat. De volgende signalen kunnen wijzen op de noodzaak voor het vervangen van de ketel:

– Bij elke controle moeten er weer nieuwe onderdelen vervangen worden
– Je beschikt over een te kleine ketel voor jouw groeiende gezin. Deze ketel heeft onvoldoende capaciteit om jullie van voldoende gas en water te voorzien.
– Beschik je nog steeds niet over een Hr-ketel? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Kwalitatieve Nefit cv ketels werken zó veel zuiniger dan de verouderde ketels. Zo verdien je de uiteindelijke aanschafkosten binnen mum van tijd weer terug.

3.         Hoeveel vermogen heb ik nodig?

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel is het belangrijk om op enkele belangrijke dingen te letten. Zo is de capaciteit van de ketel zeer belangrijk voor het uiteindelijke wooncomfort. Natuurlijk is dan de vraag hoeveel vermogen je eigenlijk nodig hebt. Logischerwijs zal een huishouden bestaande uit twee personen veel minder capaciteit nodig hebben dan een huishouden van 6 tot 8 personen. Daarnaast speelt de grootte van het huis natuurlijk ook een belangrijke rol. Een vrijstaande villa is veel moeilijker te verwarmen dan een klein appartement. Wil je zeker weten dat jouw nieuwe Hr-ketel over voldoende capaciteit beschikt? Laat dan een berekening maken door een specialist.

berekenen cv ketel

4.         Kijk goed naar de CW-klasse

Ben je eindelijk toe aan een lekker warm bad en ben je vervolgens minuten aan het wachten tot het water op een aangename temperatuur is. Heb je dat ook wel eens? Dat heeft alles te maken met de CW-klasse van jouw cv-ketel. Deze vertelt ons veel over de snelheid en hoeveelheid van de levering van warm water. Ben je het zat om lang op warm water te wachten? Kijk dan goed naar de CW-klasse, zo verhoog je het wooncomfort binnen mum van tijd.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *