Dak isoleren: doe het gewoon zelf! 0

Dak isoleren: doe het gewoon zelf!

Ben je – net als half Nederland – enorm geschrokken van de huidige energieprijzen en vrees je voor je eigen energierekening deze winter? Dan kun je bij de pakken neer gaan zitten en hopen dat je de kosten kunt blijven betalen, maar je kunt ook het heft in eigen hand nemen en stappen te ondernemen. Je kunt immers veel geld besparen door beter te isoleren in huis. Het dak is één van de grootste zwaktepunten van het huis. Hier ontsnapt veel warmte. Wil je dus gaan isoleren? Dan is het dak meestal de beste optie om te beginnen.

Maar hoe isoleer je een dak? Laat je dit over aan vakmensen? Welnee! De meeste dingen kun je gewoon helemaal zelf doen. Met behulp van pir MG isolatieplaten, het juiste gereedschap, extra mankracht en een stappenplan kom je al een heel eind. Een dak isoleren? Dat doe je toch gewoon zelf!

Beoordelen van het dak

Voordat het dak geïsoleerd kan worden, is het eerst goed om deze eerst eens goed te beoordelen. Beschik je over een plat dak? Dan is het al een stuk gemakkelijker om deze te isoleren. Bedenk ook goed in hoeverre je alles zelf wilt doen. De binnenkant van het dak isoleren is een klusje die je met een beetje hulp en het juiste materiaal meestal wel zelf kunt doen. Moet er echter ook buiten het nodige worden gedaan? Dan is het wellicht beter om hier een professioneel bedrijf voor in te schakelen. Veiligheid staat hierbij voorop.

Ben je er uit? Dan is het goed om te onderzoeken waar het dak op dit moment mee geïsoleerd is. Dit kun je eenvoudig onderzoeken door vanuit een zolderraampje één van de dakpannen op te tillen. Welke materialen zijn er gebruikt? Ligt er folie tussen de dakpannen en het dakbeschot? Of juist niet? Onderzoek dit goed, zodat je precies weet waar je straks mee moet werken.

Kies het juiste isolatiemateriaal

Vervolgens is het tijd om het juiste isolatiemateriaal te kiezen. Welk materiaal je nodig hebt, hangt van heel veel verschillende factoren af. Je kunt hierbij kijken naar het milieu, het gebruiksgemak, maar ook de succesverhalen.

Een zeer geliefd materiaal zijn de pir isolatie 120 mm platen. Deze kunnen eenvoudig in het dak verwerkt worden en bieden direct een hogere isolatiegraad. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel scherp geprijsd. Wist je dat je enorm veel geld kunt besparen door de dakisolatie zelf te doen? Wanneer je enkel de materialen aan moet schaffen, bespaar je al snel de helft op de kosten die je zou maken bij een professioneel team.

Let op: bij het kopen van isolatieplaten is het goed om op de dikte te letten. Over het algemeen geldt: hoe dikker de plaat, hoe beter de isolatie. Dit hangt natuurlijk wel af van wat de constructie toelaat en wat er eventueel in het Bouwbesluit staat.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *