De engelse Keuken 0

engelse keuken

De Engelse keuken is een vrij ruim begrip. Enerzijds kan het een keuken zijn met een landelijk-romantisch karakter, anderzijds met een klassiek of aristocratisch karakter. Bij menig Engels product gaat het om traditie, zo ook bij de Engelse keuken.

De typische Engelse woonkeuken leent zich bij uitstek voor het geven van een ‘high tea’, compleet met warme scones, versgeslagen room en jam. De ‘high tea’ is niet zomaar even thee drinken met iets erbij. Het is een complete maaltijd met koud vlees, brood, pastei, prachtige sandwiches en heerlijke cakes zoals chocolade- en mokkacake.

Nostalgisch Engels

De  is een mix van verschillende stijlelementen, die naar hartelust gecombineerd kunnen worden. We signaleren fronten in rustieke kleuren uitgevoerd met pilasters en geprofileerde, massief houten omlijsting.
De Engelse keukens hebben vooral naam gemaakt door de schitterende details. Pilasters, kroonlijsten, typische schouwen en de originele ‘butler sink’. Bronzen knopjes, houten krukjes en porseleinen greepjes. De werkbladen zijn van terrazzo, graniet, massief hout, Belgisch hardsteen, marmer of zandsteen. De spoelbakken van massief steen, porselein, roestvrijstaal of zwart witte tegeltjes.

landhuiskeuken

 

Klassiek Engels

Een klassieke keuken is voor veel mensen een keuken met houten fronten. Om een voorbeeld te noemen, kersenhout met harmonieuze profielen en grepen. Keukenleveranciers hebben vaak meerdere houtsoorten in hun assortiment, zoals grenen, eiken, berk en esdoorn. Hout is een natuurlijk materiaal met altijd een eigen persoonlijkheid.
Een wezenlijk kenmerk van de klassieke keuken is dat achter de prachtige voorkanten moderne kasten en hightech apparatuur verborgen gaan.

klassieke engelse keuken

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *