De hal bij de woonkamer betrekken doe je zo 0

De hal bij de woonkamer betrekken doe je zo

Het eerste dat je ziet als je jouw huis binnenstapt is de hal. Het is prettig als de hal en woonkamer mooi op elkaar aansluiten. Dit zorgt namelijk voor rust en eenheid in je interieur. Ook voel je de sfeer van jouw woning direct goed aan als de hal hierbij past. Met deze praktische tips betrek je de gang gemakkelijk bij de woonkamer. 

Glazen tussendeur

Met een tussendeur van glas zorg je letterlijk en figuurlijk voor transparantie in jouw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een stoere stalen deur om bij binnenkomst direct zicht te geven op de woonkamer. Ook voegt dit optisch veel lengte toe aan je hal. Door de deur helemaal tot aan het plafond te laten komen lijkt het plafond hoger te zijn en is er meer ruimte om te ‘ademen’. 

Kleuren doortrekken

Een makkelijke manier om de hal meer deel uit te laten maken van het interieur is door kleuren door te trekken die je gebruikt in de woonkamer. Des te groter het verschil is met de woonkamer, des te groter de kloof tussen de twee ruimtes wordt. Je kunt de kleur terug laten komen met verf of behang, maar bijvoorbeeld ook door gebruik te maken van woonaccessoires.  

Een opgeruimde hal

Een rommelige hal is geen goede binnenkomen. Schoenen, jassen en tassen nemen de meeste ruimte in beslag. Berg je schoenen op in een schoenenkast om de hal in een oogwenk op te ruimen en te organiseren. Niet alleen hou je jouw schoenen zo makkelijk bij elkaar, maar ook blijven je schoenen langer mooi als je ze niet op een grote hoop gooit. Een klepbank staan niet alleen mooi maar is ook erg praktisch. Zo kun je hier tassen, sjaals, handschoenen en mutsen in opbergen om te voorkomen dat deze rondslingeren.  

Voor wie altijd op zoek is naar zijn of haar sleutels is een sleutelbakje of sleutelkastje zeker geen overbodige luxe. Dit ziet er ook nog eens georganiseerd en gezellig uit. 

Persoonlijke uitstraling

Thuiskomen is nog fijner als jouw gang een persoonlijke uitstraling heeft. Dit bereik je bijvoorbeeld door een wand vol te hangen met familiefoto’s. Om te voorkomen dat dit een druk effect heeft, stem je de kleur en stijl van de foto’s op elkaar af. Kies bijvoorbeeld voor zwart-fit foto’s of laat het materiaal van de fotolijsten terugkomen op dat van een aantal accessoires in de woonkamer. 

Trek de vloer door

De vloer vormt de basis van jouw interieur. Laat deze daarom overlopen vanuit de woonkamer in de hal. Door drempels achterwege te laten maak je de overgang van de gang naar de woonkamer nog vloeiender. Bij een houten vloer is het aan te raden om de planken in de lengte te leggen. Zo creëer je een natuurlijke looproute naar de woonkamer en ook zorgt dit voor ruimte. 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *