De slaapkamertrends van 2023 0

De slaapkamertrends van 2023

Het imago van de slaapkamer is door de jaren heen flink veranderd. Waar deze voorheen zo min mogelijk werd gestyled omdat je er toch ‘alleen maar in sliep’, is dat tegenwoordig echt wel anders. Bovendien wordt de ruimte ook voor heel veel andere dingen ingezet. Vaak zelfs als tweede woonkamer. Lekker televisie kijken, ontspannen en genieten van de rust in je heerlijke slaapkamer. Maar dan moet deze natuurlijk wel de nodige sfeer bevatten. Daarom is het goed om regelmatig de slaapkamertrends erbij te pakken en je slaapkamer eens goed aan te pakken. Met de slaapkamertrends van 2023 slaap jij voortaan niet alleen heel gemakkelijk in, maar sta je ook weer heel vrolijk op. Een sfeervolle slaapkamer is goud waard!

Nu het jaar over enkele maanden ten einde loopt, kunnen we langzaam naar de trends van het nieuwe jaar gaan kijken. September en oktober zijn altijd spannende maanden binnen de interieurwereld. Dit zijn de maanden waarop de nieuwste trends worden gepubliceerd. Eveneens als de trendkleuren van dat jaar. Hoog tijd om alle trends op het gebied van de slaapkamer eens onder de loep te nemen. Hier volgen de belangrijkste slaapkamertrends van 2023!

Extra veel comfort

Na een aantal zeer spannende jaren (en eigenlijk nog steeds een spannende tijd) hebben we behoefte aan meer comfort in ons leven. Dat zien we ook wel terug in de meubels binnen de slaapkamer. Zo zijn boxsprings met heerlijke dikke matrassen enorm populair. De luxueuze uitstraling, het ‘hotelgevoel’ en de extra comfort maken deze bedden ongelooflijk populair.

Geen wonder dat comfort zo’n belangrijke rol speelt binnen de slaapkamertrends van 2023. Het zijn immers niet alleen spannende tijden, maar het dagelijkse leven wordt ook nog eens steeds drukker. We worden de meeste dagen geleefd. Door werk, afspraken en andere verplichtingen. Hierdoor blijft het weinig tijd over om even niets te doen en gewoon te ontspannen. Een veilige en comfortabele plek in huis is dan van essentieel belang. De slaapkamer is hier bij uitstek geschikt voor.

Bohemian trend

De Boheemse stijl zien we in 2023 eigenlijk in het hele huis terug. Zo ook in de slaapkamer. Dit is dan ook de ruimte die hier stiekem perfect voor is. Warme kleuren zoals warm oranje en donkerrood geven de slaapkamer direct een warme en sfeervolle uitstraling. Kies voor sfeervolle materialen zoals velours. Dit gecombineerd met de nodige planten maakt de ruimte direct een stuk frisser, rijker en sfeervoller.

Mix & Matc

De slaapkamertrends zijn meestal gelijk aan de woontrends van dat jaar. Zo zien we in 2023 ook dat de Scandinavische stijl erg populair is. Veel lichte kleuren en natuurlijke materialen. Ben je iemand die meestal niet slechts één keuze wil maken? Dan hebben we goed nieuws. Mix & match is namelijk enorm populair het komende jaar. Combineren is dus toegestaan.

Ons advies: bekijk de huidige slaapkamertrends en schrijf van elke trend op wat je hier mooi aan vindt. Kijk vervolgens of je al deze dingen met elkaar zou kunnen combineren. Wel is het belangrijk dat je ook één verbindende factor toevoegt. Zo voorkom je dat de ruimte te druk oogt. 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *