De voordelen van een spanplafond in de keuken 0

keukenplafond

Steeds meer mensen laten spanplafonds plaatsen. Niet alleen in de woonkamer, maar ook in de keuken. Dit is niet zo vreemd, want een spanplafond in de keuken brengt diverse voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen worden in dit artikel beschreven.

Het plafond is vocht- en warmtebestendig

Een spanplafond wordt gemaakt van kunststof. Omdat het plafond van een kunststof gemaakt wordt, denken veel mensen dat dit plafond niet in de keuken kan hangen. Het tegendeel is echter waar. Het plafond is namelijk vocht- en warmtebestendig en kan dus prima in de keuken opgehangen worden.

Het plafond is brandveilig

Een spanplafond is niet alleen vocht- en warmtebestendig, maar ook brandveilig. Zeker in de keuken is dit een groot voordeel, want hier breekt er toch sneller brand uit dan bijvoorbeeld in de woon- of slaapkamer.

Het plafond is gemakkelijk schoon te houden

Zeker in de keuken kan het plafond snel en gemakkelijk vies worden. Gebeurt dit bij een spanplafond, dan heb je hier toch minder last van. Dit plafond is namelijk erg onderhoudsvriendelijk: vuiligheid is in een mum van tijd helemaal verdwenen. Bij een standaard plafond is dit wel anders, hier blijft vuiligheid na uren poetsen vaak gewoon op zitten.

Het plafond wordt snel geplaatst

Laat je een nieuw systeemplafond plaatsen in de keuken, dan kun je deze ruimte zeker enkele dagen niet betreden. Het plaatsen van een systeemplafond duurt namelijk vrij lang. Bij spanplafonds is dit niet het geval. Deze plafonds worden doorgaans al binnen 1 dag geplaatst, helemaal netjes en strak.

keukenplafond voordelen

Er zijn vele verschillende spanplafonds

Daarnaast heb je veel keuze als je een spanplafond wilt kopen. Er is niet één soort plafond, maar er zijn vele verschillende plafonds. Denk hierbij aan matte keukenplafonds, gladde keukenplafonds, glanzende keukenplafonds, lichtdoorlatende keukenplafonds en zelfs fotoplafonds. Achter een lichtdoorlatend plafond kun je een lamp ophangen, voor de ultieme sfeer in de keuken met een hele bijzondere lichtbeleving. Door zelf jouw perfecte spanplafond te kiezen voor in de keuken, kun je de sfeer in de ruimte bepalen.

Je kunt zelf je verlichting kiezen

Laat je een spanplafond plaatsen, dan kun je zelf kiezen welke verlichting je bij of achter dit plafond op wil hangen. Vrijwel alle soorten lampen kunnen gecombineerd worden met dit keukenplafond. Ook als je een specifieke lamp op het oog hebt, is de kans groot dat je deze verlichting kunt combineren met jouw keukenplafond. Je kiest dus niet alleen welk plafond je in de keuken wil laten plaatsen, maar ook de verlichting die je met het plafond wil combineren.

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *