De voordelen van vloerverwarming 0

hoe werkt vloerverwarming

De afgelopen jaren is de populariteit van vloerverwarming steeds meer gestegen. We zien zelfs een flinke toename van vloerverwarming die aangebracht wordt om de radiatoren te vervangen. Dat is ook niet geheel onterecht want vloerverwarming van CVkoopjes heeft maar al te vaak bewezen dat het mogelijk is om energie te besparen doormiddel van vloerverwarming. Bovendien is het ook nog eens ruimtebesparend als je geen gebruik meer hoeft te maken van radiatoren. Vloerverwarming kent nog veel meer voordelen en is daarmee een waardig alternatief geworden. Twijfel jij er over om vloerverwarming aan te schaffen en ben je nog niet bekend met de talloze voordelen? Wij hebben ze in dit artikel voor jou op een rijtje gezet.

Hoe werkt vloerverwarming eigenlijk?

Voordat we beginnen over de voordelen is het eerst belangrijk dat je weet hoe vloerverwarming eigenlijk in zijn werk gaat.  In principe kan je de werking erg vergelijken met het verwarmen van je woning met radiatoren. Alleen ontbreken de radiatoren. De cv-ketel verwarmt het water wat door de leidingen wordt vervoerd om zo het huis te verwarmen. Alleen komen die leidingen nu uit bij de verwarmingselementen onder de vloer. Doordat de warmte wordt verspreid over het gehele vloeroppervlak zal de verwarming zeer gelijkmatig verlopen. Hierdoor geniet je van een aangename temperatuur in de hele woning.

Voordelen van vloerverwarming

  • Het rendement van vloerverwarming is zeer gunstig. De cv-ketel hoeft namelijk lang niet zoveel werk te doen om het water te verwarmen. Er zijn immers geen hoge temperaturen voor nodig om de vloer te verwarmen.
  • Aangezien er geen radiatoren gebruikt hoeven te worden blijft er voldoende ruimte over in de kamer. Hierdoor kan je misschien meer kasten of deco items kwijt dan voorheen. Bovendien is vloerverwarming volledig onzichtbaar.
  • Vloerverwarming kan de luchtkwaliteit in huis aanzienlijk verbeteren. Zo blijkt uit onderzoek dat de luchtvochtigheidsgraad extreem daalt en zal stof ook minder de kans hebben om verspreid te raken door de lucht. Ook mensen met allergieën, een slechte weerstand of luchtweginfecties hebben hier baat bij.
  • Vloerverwarming zorgt voor ultiem wooncomfort. Er is niks fijner dan in de winter gewoon op blote voeten door het huis te lopen en bij een nachtelijk toiletbezoek niet direct extreem af te koelen.
  • Vloerverwarming heeft geen onderhoud nodig en is daardoor enorm gemakkelijk in gebruik.

voordelen voorverwarming

De kosten van vloerverwarming

Zit jij er over te denken om vloerverwarming te laten plaatsen? Dan zal je waarschijnlijk allereerst nieuwsgierig zijn naar de kosten. We kunnen wel stellen dat vloerverwarming een flinke investering is voor de toekomst. Er zijn veel materialen voor nodig om de vloerverwarming te installeren en dat kan dan ook flink in de papieren lopen. Het is dus ook zeker geen luchtige beslissing die je neemt. Een exacte prijs kunnen we niet noemen aangezien dit verschilt per leverancier. Gemiddeld kan je een prijs verwachten tussen de 25 a 30 euro per vierkante meter aan materialen, hier moet de plaatsing zelf dus nog bij komen. Wel moet je bedenken dat je de kosten al snel terugverdient door het hoge rendement. Dit is echter uiteraard wel toekomstmuziek

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *