De deurluifel! De perfecte toevoeging voor de voorkant van jouw huis 0

De deurluifel! De perfecte toevoeging voor de voorkant van jouw huis

Wil jij de voorkant van het huis verfraaien? Ga dan mogelijk voor de deurluifel. Een deurluifel is een item dat boven de voordeur wordt geplaatst, en ook wel een afdakje wordt genoemd. Dit kan een zeer fraai effect geven en het brengt nog andere voordelen met zich mee. Wil je meer weten over deurluifels? Lees dan zeker verder. Verder in deze blog lees je welke voordelen een deurluifel heeft, welke opties er zijn en waar je verder nog op moet letten.

Waarom een deurluifel?

Een deurluifel brengt verschillende voordelen met zich mee. Het eerste voordeel is natuurlijk de uitstraling. De voorgevel kan zeer saai en inspiratieloos zijn, maar met een deurluifel breng je hier verandering in. Een luifel zorgt ervoor dat de voordeur nog mooier naar voren komt en dat jouw voorkant van het huis net even anders is als de rest van de straat. Ook voor winkeliers geldt dat het net even een andere uitstraling heeft dan de andere winkels in de winkelstraat.

De uitstraling is natuurlijk mooi, maar er zijn ook andere voordelen. Zo biedt een deurluifel namelijk een droge plek aan. Dit kan ideaal zijn voor visite die langskomt, klanten die je winkel in willen of voor jezelf als je thuis komt met een paar zware boodschappentassen. Een deurluifel kan je ook wel zien als een afdakje en is ideaal in de wisselende weersomstandigheden hier in Nederland. Een bijkomend voordeel is dat bij het open doen van de deur de binnenkant van je huis niet nat wordt.

Tot slot zijn er ook deurluifels met ingebouwde verlichting, wat dus als voordeel met zich mee brengt dat je in de avonduren of in donkere maanden genoeg verlichting hebt. Ideaal om het sleutelgat te vinden en je hoeft dus geen buitenlamp aan te schaffen. Hierbij is het ook mogelijk om een bewegingscensor aan te schaffen die dus zeer milieuvriendelijk is en die inbrekers kan afjagen.

Welke mogelijkheden zijn er?

Net is al een mogelijkheid genoemd de deurluifel met verlichting, maar er zijn nog vele andere mooi deurluifels. Je hebt zoveel keuze dat je voor elke type woning wel een mooie luifel kan krijgen. Voor een nieuwbouw en moderne woning is het bijvoorbeeld mogelijk om een glazen deurluifel aan te schaffen of een luifel met aluminium onderdelen. Een glazen deurluifel geeft een zeer moderne uitstraling, houdt geen natuurlijk licht tegen, is zeer makkelijk schoon te houden en heeft een lange levensduur. Een glazen deurluifel is net als de aluminium deurluifel zeer duurzaam en blijft lang mooi.

Zoek je een deurluifel voor een klassiek oud huis, dan is een houten deurluifel of een deurluifel van kunststof of metaal een mooie toevoeging aan het huis. Deze materialen zijn in veel gevallen goedkoper dan de glazen en aluminium luifel, maar blijven wel minder lang mooi. Metalen deurluifels kunnen gaan roesten en houten deurluifels kunnen gaan rotten na verloop van tijd.

Verder heb je ook nog verschillende opties in vormen. Zo kan je voor de standaard rechte luifels kiezen, maar een gebogen naar de zijkant of voorkant kan ook een leuk effect aan je woning geven.

Deurluifel kopen? Let hier op!

Het eerste waar u op moet letten is de maat die u wilt aanschaffen. Daarvoor is het handig om de voordeur op te meten en te kijken hoe groot de luifel van jou naar voren mag komen. Als je niet zeker weet of het mooi wordt kan je ook met andere items de situatie nabootsen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een houten plank of een knutsel iets anders in elkaar. Als je de deurluifel helemaal in lijn wil hebben met de voordeur wordt aangeraden om de deurluifel op maat te laten maken. Dit gaat je wel meer geld kosten, maar je weet zeker dat het mooi zal staan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *