Dit zijn de keukentrends van 2021 0

Een mooie keuken wil iedereen, maar een keuken moet natuurlijk ook functioneel zijn en efficiënt. Wil jij alvast weten wat de trends voor 2021 zijn. Hieronder wordt je een blik in de toekomst gegund.

1. Kokend waterkranen

Deze kraan levert je 24/7 kokend water, maar natuurlijk ook koud water uit dezelfde spuitmond. Er wordt een reservoir geplaatst van meestal 4 of 8 liter met een verwarmingselement. Als je kokend water tapt voor een kopje thee of om eten te koken, wordt het reservoir weer gevuld en op temperatuur gebracht. Met kokend water kranen heb je geen waterkoker meer nodig en hoef jij niet meer te wachten op kokend water. Dat is zo 2021!

kokend water kranen

2. Een slimme keuken

Stel je bent onderweg naar huis en wilt de oven vast voorverwarmen. Met een app is dat geen probleem. Wil jij even een lijstje van welke producten er de afgelopen week uit koelkast zijn verbruikt? De slimme koelkast kan je dat leveren als je enig voorwerk doet. Alles draait om connectiviteit in 2021 en zo kan je bijvoorbeeld ook je lichten in de huiskamer even laten knipperen als de oven klaar is. Binnenkort zal je ook gesproken opdrachten kunnen geven in de keuken. Dat is pas echte toekomstmuziek.

3. Inductie

Zullen we echt binnenkort geen gas meer gaan gebruiken voor verwarming en koken? De tijd zal het leren. In 2021 is het wellicht al een goed idee om over te stappen op de inductie kookplaat. Deze is toch veel mooier dan zo’n exemplaar dat op gas werkt. Bovendien ontdekken steeds meer mensen het gebruiksgemak van koken via inductie. Ga jij er ook voor in 2021?

4. De esthetisch verantwoorde afzuigkap

Mooi zijn ze zelden: afzuigkappen. Ze ogen vaak erg lomp en passen niet goed bij de rest van de keukeninrichting. Maar in 2021 zullen er steeds meer verfijnde modellen op de markt komen omdat ontwerpers nu ook inzien dat een mooie keuken niet mag worden ontsierd door een lelijke afzuigkap. Wist je dat er ook inductie kookplaten zijn met een ingebouwd afzuigsysteem?

5. De witte keuken is passé

In 2020 werd de trend al ingezet: donkere kleuren overheersen in de moderne kleuren. De fabrikanten van keukenapparaten lopen in de pas door ook steeds vaker hun producten in alle gewenste donkere kleuren te leveren. De keuken van 2021 heeft zwart als basiskleur, afgewisseld met rijke kleuren zoals terra en koraal. En vooruit voor wie het echt niet kan missen, mag een zwart wit combinatie ook.

zwarte keuken

6. Duurzaam in de keuken

Sommige trends blijven doorgaan en dat geldt zeker voor de aandacht voor duurzaamheid. Dat doe je door alleen materialen te kiezen die duurzaamheid bevorderen. Ook je gedrag in de keuken bepaalt veel. Kijk maar eens naar de volgende tips:

  • Zet de koelkast nooit in de volle zon.
  • Draai de vaatwasmachine alleen als die vol is.
  • Gebruik biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen.
  • Gooi afval gescheiden weg.
  • Zet de diepvries nooit lager dan – 18°C, dat is verspilling van energie.
  • Eet groente uit het seizoen en probeer je vleesconsumptie te beperken.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *