Een douchewc; De trend van 2018 0

Douchewc

De douchewc of het elektrische bidet wordt steeds populairder in Nederland en in andere landen binnen Europa. Grote sanitair merken zoals Geberit maar ook Grohe zijn druk bezig met het ontwikkelen van toilet en bidet combinaties. Wij durven daarom te zeggen dat de douchewc trend is van 2018. Maar wat is een bidet-toilet combinatie nou eigenlijk? En waarom kiezen steeds meer mensen voor een elektronisch bidet als alternatief van het alledaagse toiletpapier?

Wat is een douchewc?

Een douchewc is eigenlijk simpel gezegd een bidet en toilet combinatie. In het toilet of de toiletbril zit een watersproeier geïntegreerd die met 1 druk op de knop het onderlichaam reinigt met een aangename waterstraal aan het einde van ieder toiletbezoek. De douchwc wordt ook vaak gezien als alternatief van het gebruikelijke toiletpapier.

In de meeste gevallen is de positie van de sproeikop naar ieders persoonlijke voorkeur in te stellen, net als de temperatuur van het water en de intensiteit van de waterstraal. Ook zijn de bidets vaak uitgerust met andere luxe functies zoals, een ingebouwde föhn installatie, een massagefunctie oriëntatie / nachtverlichting en zelfs automatische geurzuivering.

De bidetsystemen zijn via een zijpaneel of met een afstandsbediening te bedienen. Het is zelfs zo dat de systemen zichzelf vóór en ná ieder toiletbezoek reinigen voor extra hygiëne.

wat is een wcdouche

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een bidet?

Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor een bidet als vervanger voor toiletpapier? Dit kan verschillende redenen hebben, of een verzameling van verschillende redenen zijn. Hieronder 3 van de belangrijkste een meest voorkomende redenen voor het aanschaffen van een bidettoilet:

Hygiënischer en grondiger dan toiletpapier:

De eerste en misschien wel de belangrijkste reden voor het aanschaffen van een bidettoilet is de hygiëne dat het product met zich meebrengt. Zo wassen wij onszelf vaak met water, denk aan het douchen, aan het wassen van onze handen maar ook de vaat wordt met water gereinigd, en niet te vergeten, de auto.

Zonder water wordt het namelijk nooit echt schoon en toch reinigen mensen het onderlichaam vaak nog steeds met toiletpapier, terwijl dit niet het meest hygiënische alternatief is. Een bidettoilet combinatie zorgt doormiddel van de waterstraal voor een verfrissende en grondige reiniging van het onderlichaam. Steeds meer mensen zijn hier erg enthousiast over.

Daarnaast wast het bidet systeem zichzelf voor en na ieder toiletbezoek zodat de sproeikop ten alle tijden brandschoon is.

Besparen op toiletpapier:

Maandelijks verbruikt een vierpersoonshuiden zo’n 16 rollen toiletpapier per maand. Terwijl een douchewc elektriciteit en water verbruikt dat u nog geen 3 euro per maand kost per vierpersoonshuishouden. Dit betekent niet alleen dat een douchewc goed is voor de portemonnee maar ook goed is voor het milieu.

Zo is volgens een onderzoek van Geberit en TOTO uitgerekend dat een huishouden ongeveer €218 per jaar bespaart aan toiletpapier na het aanschaffen van een douchewc.

Comfort:

Naast de praktische voordelen van een bidettoilet is het natuurlijk ook gewoon een luxe product. Het bidet zorgt voor een verfrissende en comfortabele reiniging met 1 druk op de knop met een naar persoonlijke voorkeur ingestelde waterstraal. De ideale combinatie van een bidet en wc.

Dit is waarom wij erin geloven dat toiletpapier gauw tot de verledentijd zal behoren en dat de spatoilet in de toekomst in steeds meer huishoudens terug te vinden zal zijn.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *