Drie manieren om je slaapkamer in te richten 0

Trendy slaapkamer

In je slaapkamer kom je tot rust na een lange dag. Ook is het de plek waar je jezelf aankleed voor de dag en wellicht ’s avonds nog even aan het ontspannen bent. Kortom, de slaapkamer vormt een belangrijke plek in je woning die je aandacht verdient. In dit artikel gaan we daarom een aantal suggesties ge met je delen over hoe je de slaapkamer zou kunnen inrichten.

Een minimalistische inrichting

Wanneer je ervoor kiest om je slaapkamer op een minimalistische manier in te richten, zorg je ervoor dat er zo min mogelijk tierelantijntjes in je slaapkamer aanwezig zijn en zorg je er daarnaast voor dat je slaapkamer alleen die meubelen bevat die van essentieel belang zijn. Concreet betekent dit dat je een bed, een nachtkastje en een kledingkast neerzet. Mogelijk leg je voor het comfort een vloerkleedje naast het bed, zodat je tijdens de koudere nachten met je blote voeten niet direct op een koude vloer hoeft te staan. Een minimalistische ingerichte slaapkamer klinkt in eerste instantie misschien saai, maar het doet precies waar slaapkamer voor bedoeld is: een rustige omgeving creëren waarin je uit kunt rusten.

Minimalistische-slaapkamer

Een landelijke inrichting

Wanneer je ervoor kiest om je slaapkamer op een landelijke manier in te richten, kies je ervoor om veel met hout te werken. Dat betekent dat de bed ombouw van een grove houtsoort is gemaakt, datzelfde geldt voor de nachtkastjes en de kledingkast. Voor wat betreft dat laatste meubelstuk geldt dat je vaak geen schuifdeuren gebruikt, maar deuren die je kunt open klappen. In een landelijke slaapkamer kan natuurlijk geen vloerkleed ontbreken. Je kunt ervoor kiezen om aan weerszijden van het bed en klein vloerkleed neer te leggen of een groot vloerkleed neer te leggen waarop je het bed zet. Een landelijk ingerichte slaapkamer heeft een ruige uitstraling, eigenlijk komt deze inrichting nog het dichtste bij hoe onze voorouders sliepen, die sliepen immers ook in een ruige omgeving.

Landelijke inrichting slaapkamer

Een moderne trendy slaapkamer

Een moderne trendy slaapkamer is voorzien van diverse meubelstukken en accessoires die de trendy uitstraling versterken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een designspiegel, een mooie designlamp en een moderne boxspring. Wanneer je voor dit type inrichting kiest, zorg je dat je in de slaapkamer van alle gemakken bent voorzien. Dat betekent onder andere dat je moderne schuifdeuren in de kledingkast laat monteren, inclusief spiegels en led verlichting. Ook hoort er een tv in de slaapkamer, het liefst gecombineerd met twee comfortabele stoelen die op een vloerkleed staan. Op die manier kun je ‘s avonds nog even lekker wegzakken terwijl je favoriete avondshow kijkt waarnaar je direct je bed in kunt stappen.

Bij trendy slaapkamers vormen de dekbedden en dekbedovertrekken een belangrijk aandachtspunt. Zorg ervoor dat de kleuren van het beddengoed passen in het totaalplaatje van het slaapkamer interieur.

Het belangrijkste onderdeel van iedere slaapkamer is het bed

Nu we een aantal verschillende soorten inrichtingen voor de slaapkamer hebben besproken, willen we je nog attenderen op het feit dat het belangrijkste onderdeel van iedere slaapkamer het bed is. Een slaapkamer kan namelijk nog zo mooi ingericht zijn, maar als het bed niet comfortabel ligt is de lol er snel vanaf en zijn slechte nachten het gevolg. Het is dus prima om budget te besteden aan een mooie inrichting van je slaapkamer, maar bespaar in ieder geval nooit op het bed. Weet je echter niet welke merken bedden goed zijn? Bekijk dan eens deze merkenpagina van diverse soorten bedden. De merken die je op deze pagina ziet, zijn allemaal van goede kwaliteit. Zo weet je dat je kwaliteitsspullen in huis haalt.

Wanneer je de inrichting van je slaapkamer bepaald hebt, maar je net een paar honderd euro over je budget heen gaat, kan het lonen om even geduld hebben totdat een beddenspeciaalzaak een actie heeft. Zo zijn matrassen van Auping zo nu en dan tegen een scherpe prijs verkrijgbaar. Door van dergelijke acties gebruik te maken, kun je alsnog de gehele inrichting van je slaapkamer aanschaffen zoals je die voor ogen had, zonder dat je daarvoor je budget overschrijd.

Tot slot willen we deze link met je delen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapkamer. Hier zie je hoe slaapkamers er begin jaren 90 uitzagen. Zoals je op de foto’s kunt zien, waren de slaapkamers toen vooral van een landelijke inrichting voorzien. Toch grappig om te zien dat die trend nu weer terugkomt!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *