Drie tips om meer uit je perstang te halen 0

Drie tips om meer uit je perstang te halen

Eén van de gereedschappen die je tegenwoordig in het assortiment van iedere doorgewinterde klusser of installateur vindt is een perstang. Perstangen zijn voornamelijk bedoeld om perskoppelingen aan leidingen te maken. Zo kun je simpel, snel en voordelig allerlei soorten leidingen installeren en aansluiten. Toch gebruiken veel mensen hun perstang nog niet optimaal en kunnen ze nog veel efficiënter en veelzijdiger werken, daarom in dit artikel drie tips om meer uit je perstang te halen.

Perstangen kunnen meer dan persen

Dat een perstang geschikt is om perskoppelingen aan leidingen te persen is duidelijk. Maar wist je dat perstangen nog veel meer kunnen? Er zijn voor veel perstangen speciale accessoires verkrijgbaar waardoor je perstang nóg multifunctioneler wordt. Een voorbeeld van dit soort accessoires is bijvoorbeeld een bek met een set knipmessen waarmee je elektriciteitskabels (tot zo’n 30mm diameter) kunt doorknippen. Daarnaast zijn er ook bekken waarmee je draadeinden (tot wel diameter M12) kunt doorknippen en bekken waarmee kabelschoenen aan kabels gekrompen kunnen worden. Met handgereedschappen zijn dit tijdrovende en soms intensieve klussen, maar voor je perstang is dit slechts een kleine moeite. Kijk dus eens naar wat voor accessoires er verkrijgbaar zijn voor jouw perstang en doe er je voordeel mee.

Perstangen kunnen meer dan persen

Meer power

Perstangen zijn verkrijgbaar met een snoer maar heel vaak ook met een accu. Met een standaard meegeleverde accu kun je je perstang prima gebruiken, maar soms is het net niet genoeg. In veel gevallen zijn er naast de standaard accu ook accu’s met meer capaciteit te verkrijgen. Zo verhoog je jouw productiviteit en sta je nooit meer met een lege accu. Daarnaast zijn er voor sommige modellen perstangen ook accu-inzetstukken met een snoer verkrijgbaar. Daarmee maak je jouw accugereedschap ook geschikt om direct op een stopcontact aan te sluiten en door te werken. Zoals je ziet is het dus erg interessant om eens te kijken naar wat extra power voor je perstang.

Steeds meer toepassingen

De installatiemarkt veranderd voortdurend en technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Perskoppelingen vinden in steeds meer vakgebieden hun toepassing, en dus kan er met een perstang steeds meer gedaan worden. Een voorbeeld hiervan is dat er nu ook perskoppelingen te krijgen zijn voor airco- en koelleidingen. Als je hiervoor de juiste persbek in huis haalt kun je je perstang dus weer voor een extra klus gebruiken. Het loont dus de moeite om op de hoogte te blijven van nieuwe technieken. Kies dus een vooraanstaande leverancier zoals Benem voor jouw materialen en gereedschappen en blijf regelmatig in contact om de ontwikkelingen te kunnen volgen. Zo blijf jij vooraan staan en kun je het verschil maken.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *