Duurzaam stoken? Dat doe je zo! 0

duurzaam stoken

Zit je er graag warmpjes bij van de winter? Vind je het belangrijk om zo duurzaam mogelijk te leven en een steentje bij te dragen aan het milieu? Er zijn genoeg mogelijkheden om je huis te verwarmen zonder onze fossiele grondstoffen uit te putten. Je huis verwarmen met behulp van pellets is een heel bijzonder alternatief om je huis te verwarmen zonder daar het milieu mee te belasten. Maar wat zijn pellets en is dit ook een goed alternatief voor jou?

Wat zijn pellets

Pellets zijn kleine houtkorrels die enkel gemaakt zijn van zuiver afvalhout. Doordat afvalhout zo wordt hergebruikt is het de perfecte manier om zuinig om te gaan met onze natuurlijke materialen. Afvalhout wordt door speciale machines samengeperst, zonder enige toevoeging van bindmiddel, tot kleine korrels. Hieruit ontstaan de zogenaamde pellets.

Voordelen van stoken met pellets

Waarom zou je nu eigenlijk kiezen voor het stoken met pellets? Er zijn toch genoeg andere houtsoorten om je huis mee te verwarmen? Kan je niet gewoon wat houtblokken in de openhaard gooien? Ben je nog niet overtuigd? Wij hebben alle voordelen van pellets nog een keer op een rijtje gezet.

  • Bij het stoken met pellets komt er geen CO2 meer vrij. Als je het houtafval in de natuur zou laten rotten zou er meer CO2 vrijkomen dan als je deze samenperst en gebruikt om je huis mee te verwarmen. Hierdoor helpen pellets bij het verbeteren van ons milieu.
  • Pellets zijn zeer goedkoop in aanschaf, dit in tegenstelling tot veel andere producten die het milieu verbeteren. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, maar let je ook nog op de inhoud van je portemonnee. Dat voelt pas echt goed!
  • De kans dat pellets als brandstof opraken is heel klein. Er zullen altijd wel houtsoorten op onze wereld blijven bestaan. Veel andere grondstoffen om je huis mee te verwarmen zullen, als we op deze manier blijven leven, uiteindelijk uitgeput raken.

Waarin kan ik de pellets stoken?

Pellets worden bij voorkeur gestookt in een pelletkachel of pelletketel. Als je deze niet tot je beschikking hebt, kost het ook wel wat in aanschaf. Dit verdien je echter wel heel snel terug doordat je geniet van een lager energieverbruik.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *