Duurzame vormen van verlichting 0

Duurzame vormen van verlichting

De afgelopen jaren is er veel aandacht geweest voor het milieu en dit zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Waar het voorheen voor slechts een paar mensen was weggelegd om groen en milieubewust te denken, val je tegenwoordig alleen nog maar op door hier geen aandacht aan te schenken. Het milieu is belangrijker dan ooit. Steeds meer beseffen we dat ons eigen gedrag van invloed is op onze toekomst en die van onze kinderen en kleinkinderen. Hierbij helpen zelfs al de kleine dingen. Een van de dingen die je kunt doen om jouw steentje bij te dragen aan het milieu, is het veranderen van de verlichting in huis. Kies voor duurzame verlichting in plaats van conventionele verlichting. Maar wat verstaan we precies onder duurzame verlichting? En wat zijn de voordelen hiervan?

TL-verlichting

In sommige winkels worden er nog steeds gloeilampen verkocht. Hoewel deze niet meer geproduceerd mogen worden, hebben veel winkels nog wel een voorraadje. Daardoor zien we nog altijd dat veel mensen van conventionele verlichting gebruik maken. En dat is zonde, want duurzame vormen van verlichting hebben niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor jouzelf. Daarnaast beschik je ook nog eens over een heel breed aanbod.

Een goed voorbeeld van duurzame verlichting is TL-verlichting. Een led tl buis kan prima in huis worden gebruikt. Bijvoorbeeld als lichtbron voor achter een langwerpige spiegel of als handige lichtbron voor in de garage. Naast dat dit vaak in huis wordt gebruikt, zien we TL-verlichting ook vaak in winkels en kantoren. En dat is goed nieuws, want met TL-verlichting verbruik je veel minder energie.

LED verlichting

LED behoort momenteel tot één van de meest duurzame vormen van verlichting. Bovendien groeit het aanbod steeds meer, waardoor er ledlampen voor werkelijk iedere situatie verkrijgbaar zijn. Toch heeft LED nog altijd een imago. Veel mensen geloven namelijk dat een ledlamp veel minder sfeervol is dan een gloei- of spaarlamp. Niets is echter minder waar. Dit imago komt met name doordat de eerste ledlampen over een zeer wit en weinig sfeervol licht beschikten. Inmiddels is de techniek er echter enorm op vooruit gegaan en kunnen ledlampen met gemak even sfeervol zijn als iedere andere conventionele lamp.

Voordelen van duurzame lichtbronnen

Maar waarom zou je investeren in duurzame lichtbronnen? Afgezien van het feit dat ze beter voor het milieu zijn? Die vraag is gemakkelijk te beantwoorden. Duurzame lichtsoorten beschikken namelijk over talloze voordelen. Ook voor jouzelf. We lichten ze kort toe:

  • Ondanks de hogere prijs beschikken duurzame lichtbronnen ook over een veel langere levensduur. Hoewel je meer zal uitgeven voor een duurzame lichtbron, zal je op de lange termijn weer veel meer geld besparen. Laat je dan ook niet overhalen door een goedkopere prijs van conventionele verlichting, want op de lange termijn zal je écht goedkoper uit zijn met duurzame lichtbronnen.
  • Duurzame lichtsoorten gaan veel zuiniger om met energie. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Want dankzij een duurzame lichtbron betaal je straks veel minder geld voor je energierekening. Iets wat nu met de torenhoge energieprijzen zeker heel gunstig is.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *