Duurzame woontrends 0

Duurzame woontrends

Milieuvriendelijke, energiezuinige en groene woningen worden steeds populairder in Nederland. Mede dankzij subsidies van de overheid en technologische ontwikkelingen, wordt het bouwen van een duurzaam huis ook steeds betaalbaarder. Ook is milieuvervuiling een veelbesproken onderwerp. Iedereen wil z’n steentje bijdragen en het bouwen van een duurzaam huis is daarbij een mooie eerste stap. In dit artikel lees je over de mogelijkheden en trends in de wereld van duurzaam wonen.

Wil je een duurzaam huis bouwen of simpelweg meer weten over de laatste trends? lees dan snel verder

Energiezuinige huizen

Energie-efficiënte apparaten en materialen in huizen is het belangrijkste element bij het bouwen van een duurzaam huis. Vooral voor bewoners met lage inkomens is dit erg aantrekkelijk. Zo is zonne-energie één van de meest kostenefficiënte duurzame energiebronnen. Een energiezuinig huis is ook voorzien van zeer goede isolatie en efficiënte verwarmingsmiddelen. Hierdoor besparen bewoners niet alleen energiekosten, het draagt ook nog eens bij aan een schoner milieu.

Energieneutrale huizen

Bij een energieneutrale woning wordt er net zo veel stroom opgewekt door het huis, als dat er verbruikt wordt. Denk hierbij aan duurzame energiebronnen voor elektriciteit en warmte zoals wind en zon. Daarnaast is isolering en ventilatie binnen je woning ook erg belangrijk. Vaak wordt bij energieneutrale huizen veel glas geplaatst in de richting waar de zon vandaan komt. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de zon. En zo zijn er nog tal van andere slimmigheden om een huis energieneutraal te maken.

Tweedehands spullen

Waarom nieuwe spullen kopen als tweedehands spullen vaak kwalitatief net zo goed zijn? Tweedehands spullen kopen wordt steeds populairder, en dat is niet natuurlijk helemaal niet gek. Het is goedkoper en ook nog eens beter voor het milieu! Wij raden echter aan om niet zomaar iets te kopen op het internet. Spreek altijd eerst af met de verkoper om eerst het product te bekijken. Betaal gelijk voor het product en betaal nooit als je het product nog niet ontvangen hebt.

Slimme woningen

Slimme koelkasten, thermostaten en slimme woningen. Je hoort er veel over maar wat is precies te betekenis er van? Slimme woningen kunnen ook bijdragen aan duurzaamheid. Zo is het mogelijk om alle apparaten in je woning te verbinden en te besturen om zo je leven comfortabeler te maken. Denk aan de airconditioner die je met je telefoon aan- en uit kan zetten. Of de verwarming die je uit kan zetten als je op vakantie bent.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *