Een juiste badkamerindeling 0

Een juiste badkamerindeling

Ga je de badkamer verbouwen? Het is een goed idee om van te voren goed na te denken over de indeling. Want er is veel mogelijk met een slimme indeling. Een functionele en efficiënte indeling is belangrijk om er het maximale uit te halen. Waar in de badkamer plaats je het sanitair bijvoorbeeld? Natuurlijk is iedere badkamer anders en daarom behandel ik meerdere situaties.

Een vierkante ruimte

Een veelvoorkomende badkamerruimte is vierkant. Dit vraagt om een indeling waar goed over nagedacht moet worden. Je maakt optimaal gebruik van de ruimte door een tussenwand te plaatsen. Aan de ene kant kan je zo perfect een douche plaatsen. Denk aan een douchewand of douchedeur om de douche af te schermen. Aan de andere kant van de wand kan je een badkamermeubel voor waskom plaatsen. De badkamermeubel kan je over de gehele muur plaatsen. Heb je meer ruimte dan kan je er ook een badkamerkast plaatsen.

Badkamers geplaatst onder een schuin dak

Wanneer je een badkamer hebt met een schuin dak dan is de indeling vrijwel logisch. Want hoe ga je ideaal om met het schuine dak? Je plaatst hier een badkuip onder. Waar je genoeg ruimte hebt om te kunnen staan plaats je de douche en een badkamermeubel. Mocht er ruimte zijn voor een toilet dan kan deze ook onder het schuine dak geplaatst worden.

Badkamers geplaatst onder een schuin dak

Smalle badkamers

Wat ik versta onder een smalle badkamer? Een ruimte niet groter dan 2 bij 3 meter. Dit is een formaat wat veel voorkomt. In dit formaat past een douche, wastafelmeubel, toilet en een bad. Hier past dus genoeg in. Je moet wel rekening houden met voldoende bewegingsruimte. Dit hangt af van de badkamerelementen die je gaat gebruiken en het formaat ervan. Wil je graag een douche en een bad? Dan kan je gaan voor een kleine douche van 80×80 cm. Neem je eigenlijk nooit een bad? Dan doe je er goed aan om geen bad te nemen maar een ruime douche. Dit zorgt voor meer rust in de badkamer en doet het de badkamer groter laten lijken.

 

Grote badkamers

Wanneer je een grote badkamer hebt dan zijn er haast geen limieten. Je hebt namelijk genoeg ruimte om je ideale badkamer te realiseren. Je kan kiezen voor een vrijstaand bad én een ruime inloopdouche. Of maak je eigen wellness. Plaats een luxe stoomcabine en bubbelbad.

Wat voor ruimte je ook hebt, met een goede indeling is er veel mogelijk. Neem een kijkje bij Maxaro. Zij hebben genoeg keuze voor jouw droombadkamer.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *