Een kookeiland: wat zijn de voordelen? 0

Voordelen kookeiland

Voor veel keukenkopers is het de ultieme droom: een kookeiland. Het zou je verbazen als je gaat rekenen hoeveel tijd je doorbrengt in de keuken. Niet alleen voor het maken van een uitgebalanceerde ontbijt, lunch of diner, maar de keuken behoort ook tot 1 van de gezelligste ruimtes in huis! Een keuken voorzien van een eiland is niet alleen geschikt voor het bereiden van eten en het creëren van extra ruimte, maar geeft je huis en keuken ook nog eens een hele andere uitstraling.

De keuken als middelpunt van het gezin

Een keuken met kookeiland kan fungeren als middelpunt van het gezin. Hier komt alles samen en kunnen vrienden en familieleden gezellig aanschuiven. Met een kookeiland zorg je voor een tweede leefruimte in huis. Een kookeiland kan prima dienen als eettafel of voor het creëren van extra werk- of opbergruimte. Zo zie je dat een kookeiland erg multifunctioneel is.

keuken met kookeiland

Sfeerbepalend in de keuken

Een kookeiland geeft de keuken een gehele andere uitstraling. Je keuken straalt nog meer luxe uit en met een kookeiland geef je ook nog eens een uitnodigend gebaar naar je overige gezinsleden. Zij kunnen wanneer ze willen aanschuiven als jij staat te koken. Zo behoud je het contact met je gezinsleden.

Extra gezelligheid in huis

Je brengt niet alleen luxe in huis, maar zorgt ook voor dat tikje extra gezelligheid. Met een kookeiland laat je zien dat mensen welkom zijn in de keuken. Vooral voor grote gezinnen is een kookeiland een must.

kookeiland in keuken

Hulp bij het aanschaffen van een kookeiland

De aanschaf van een keuken moet voor heel veel voorpret zorgen. Helaas is dit echter niet altijd het geval. Door slechte service of een verkeerd advies kan de aankoop van een keuken opeens heel erg verkeerd uitvallen. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je kiest voor een familiebedrijf dat de beste service biedt en dat tegen de laagste prijs, zoals bij DB Keukens. Zij beschikken over een klantenscore van 9,7 op Qasa.nl, voeren alle processen door eigen mensen uit en zijn daarmee erg geschikt om jou te helpen bij het uitzoeken en plaatsen van een prachtige keuken met kookeiland.

Hoe richt je een kookeiland in?

Een kookeiland kan je inrichten zoals je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om hem te gebruiken als extra werk- of leefruimte. Het is ook mogelijk om hierop een extra fornuis te plaatsen. Zeker voor grotere gezinnen is dit echt een aanrader! Zo is het een stuk makkelijker om voor meer mensen te koken. Sommige mensen kiezen er ook voor om het kookeiland enkel te gebruiken als extra opbergruimte.

kookeiland inrichten

Kookeiland voor elk huishouden geschikt?

Het enige nadeel van een kookeiland is dat deze niet in elk huishouden past. Een kookeiland neemt veel vloerruimte in beslag en daardoor gebruik je meer meters dan bij een traditionele hoekkeuken. Dit moet uiteraard wel passen binnen jouw woning. Zorg dat je om passend advies vraagt aan een keukenleverancier en teken precies uit hoe jij het voor je ziet. Zo kom je naderhand niet voor verrassingen te staan.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *