Een vloerkleed voor elke ruimte 0

Een vloerkleed voor elke ruimte

Vloerkleden kunnen een kamer aankleden zoals geen ander meubelstuk dat kan. Er komen ieder seizoen weer nieuwe opties bij, maar hieronder staan een paar suggesties. Een nieuw materiaal, een klassieker of een ruimte waar je nog niet aan had gedacht. Lees verder!

Zak van sinterklaas?

Denk jij bij jute nog aan de zak van sinterklaas? Denk nog maar eens, want een jute vloerkleed is de nieuwste trend van het seizoen. Combineer het met lichte kleuren voor een tijdloze look. Een jute vloerkleed is daarnaast erg geschikt om als buitenkleed te gebruiken. Het materiaal is stevig en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Veel jute wordt tegenwoordig geverfd, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor een zak-van-sinterklaas gevoel. Ook ruiken ze gelukkig niet meer zoals die zakken van vroeger. Het is een duurzaam materiaal, omdat het gemaakt wordt van de jute plant. Dit is een natuurlijke vezel die uit de stam van de plant komt. Er is weinig kunstmest voor nodig en de plant neemt een flinke hoeveelheid CO2 op, zo heeft de jute al een positieve impact gehad voordat het als basis voor een kleed wordt gebruikt.

Altijd goed

In sommige ruimtes kan een rechthoekig vloerkleed niet het gewenste effect geven. Als je op zoek bent naar een tijdloos model, kies dan voor een grijs rond vloerkleed. Ronde vloerkleden zorgen voor een speels uiterlijk, zeker wanneer je het combineert met een ronde koffietafel of bijzettafel. Ze zijn minder klassiek, maar wel multi inzetbaar, grote rechthoekige kleden zijn al snel zwaar om te verplaatsen, terwijl een rond vloerkleed gemakkelijk tussen ruimtes verplaatst kan worden. Ook krijg je minder dat bank, stoel, kleed, tafel effect, omdat een rond vloerkleed van zichzelf wat aparts geeft. Om deze reden is een neutrale kleur gewenst. Kies dus voor een grijstint zoals antraciet, of blauw grijs.

De kinderkamer

Tijdens de eerste maanden met een pasgeboren baby zijn er gebroken nachten, en leer je een kinderkamer op elk moment van de nacht kennen. Hoe fijn is het dan dat er op zo’n koude nacht een vloerkleed in de kinderkamer ligt? Je loopt toch vaak in pyjama of op blote voeten naar je baby toe. Het kleedt niet alleen de kamer aan, maar zorgt dus ook voor het comfort wanneer je er in de donkere uurtjes bent. Zorg wel dat je een kleed kiest waar je kind in kan groeien. Een kleed in de vorm van een dier of een hinkelbaan kan een leuke uitstraling geven, maar als je er niet te snel op uitgekeken wil raken is iets neutralers misschien beter. Kies voor een vrolijke kleur, zodat je kind veel stimulering krijgt. Een beige of lichte kleur kleed kan ervoor zorgen dat je misschien elke onbedoelde vlek gaat zien, eentje met print of een donkere kleur kan dat voorkomen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *