Eenvoudig een vlonder reinigen doe je zo! 0

Eenvoudig een vlonder reinigen doe je zo

Vaak zie je bij mensen in de tuin dat de vlonder er oud en vies uitziet. Dit komt doordat deze niet goed onderhouden wordt, dit is erg zonde. Een mooie, nette en schone vlonder, zorgt er namelijk voor dat je tuin er gelijk een stuk beter uitziet. Het reinigen van je vlonder hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je moet alleen wel weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Gelukkig geven wij je een aantal tips, zodat ook jij op een eenvoudige manier je vlonder kunt reinigen. Lees dus snel verder!

Maak je vlonder regelmatig schoon

Als je wil dat je vlonder er jarenlang netjes uit blijft zien, is het noodzakelijk dat je je deze regelmatig schoonmaakt. Dus ook in de winter, als het buiten koud en vies is! Juist dan beschadigd je vlonder sneller. Regelmaat is cruciaal als je wilt dat je vlonder er netjes uit blijft zien. Het beste is, als je het iedere maand even schoonmaakt. Dit hoeft geen grote schoonmaakbeurt te zijn, maar zorg wel dat je met veel water en een borstel/bezem de vlonder even goed schoon schrobt. Een telescoopsteel is hiervoor erg handig.

telescoopsteel

Maak gebruik van een terrasreiniger

Je wilt je vlonder beschermen tegen vuil en beschadigingen. Een terrasreiniger kan hier perfect bij helpen. Zorg dat je om de zoveel tijd je vlonder hiermee bewerkt. Let er wel goed op dat je de juiste terrasreiniger gebruikt. Er zijn namelijk verschillende varianten van. Kijk goed naar de kleur van je vlonder en kies een terrasreiniger die hier geschikt voor is. Let ook op het type hout dat je hebt. De meeste reinigers zijn geschikt voor meerdere soorten hout maar voor de zekerheid kun je het even nakijken.

terrasreiniger

Kies de juiste plank

De ene soort plank of hout is makkelijker te reinigen dan de andere. Als je goed voorbereid wilt zijn, kun je hier van te voren naar kijken. Dit maakt het reinigen van je vlonder een stuk makkelijker. Een grove plank met veel groeven bijvoorbeeld, is een stuk lastiger schoon te houden dan een plank die helemaal glad is geschuurd.

Een vlonder reinigen en schoonhouden is dus helemaal niet moeilijk. Het is alleen belangrijk dat je het regelmatig bijhoudt en gebruik maakt van de juiste spullen om de vlonder schoon te maken. Wanneer je dit doet, kun je jarenlang genieten van een vlonder die eruit ziet als nieuw.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *