Eenvoudige tips voor een sfeervolle metamorfose van je slaapkamer 0

woontrend slaapkamer

Het behang laat langzaam los, je gordijnen zien er wat stoffig uit en je meubels zijn ook niet meer wat het geweest is. Jouw kamer is aan een metamorfose toe. Het lijkt je heerlijk om een rustgevend en comfortabel plekje voor jezelf te creëren, maar de financiële middelen om dit te bereiken heb je niet. Je kunt al veel geld besparen door een heleboel zelf aan te pakken. Met de volgende eenvoudige tips tover jij je kamer binnen no-time om tot een sfeervolle ruimte.

Brainstormen

Allereerst is het belangrijk om bij jezelf na te gaan wat er precies anders moet. Ga je voor een totale metamorfose of verander je slechts enkele dingen om een andere sfeer te creëren? Pak wat woontijdschriften erbij en knip uit wat jouw stijl is en wat jij graag terug zou willen zien in je kamer. Aan de hand van deze voorbeelden kan je een stijl voor je kamer kiezen. Blijf dicht bij wat je mooi vindt en wat past binnen het budget.

Koop (of huur) materialen

Weet je precies wat je wilt veranderen en wat je hier voor nodig hebt? Dan is het tijd om inkopen te doen! Zorg dat je niet alleen de juiste stoffen en meubels meeneemt, maar koop (of huur) ook materialen om de klus mee te klaren. Als je dat verouderde behang dolgraag wilt vervangen voor een likje verf, is het natuurlijk belangrijk dat je hier wel de juiste tools voor in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan afdekzeil, kwasten in verschillende maten, verfreiniger, schuurmachine en een trap of rolsteiger. Ook als je andere grote klussen wilt uitvoeren in de kamer is het belangrijk dat je altijd eerst nagaat wat je hiervoor nodig hebt. Je wilt niet continue van je werk gehaald worden om weer ergens gereedschap te lenen.

Opruimen

Voordat je aan de slag gaat met de metamorfose is het eerst raadzaam om de kamer goed op te ruimen. Doe alles in zakken wat niet meer past in je nieuwe kamer en verkoop ze of maak iemand anders er blij mee. Als je kamer is verlost van alle prullaria en verouderde meubels is het tijd om aan de slag te gaan.

Het inrichten van je kamer

Na de opknapwerkzaamheden is het tijd om je kamer in te gaan richten. Dit is misschien wel het belangrijkste gedeelte van de metamorfose. Doormiddel van de juiste inrichting en accessoiresgebruik bepaal je voor 80% de sfeer van een kamer. De volgende tips zijn eenvoudig toe te passen en geven je kamer direct een sfeervolle boost.

  • Ben je de slordige uitstraling van je kamer zat? Zorg dan dat je gesloten kastjes gebruikt. Hierdoor zie je de rommeltjes niet zo en geeft het je kamer een rustgevende en opgeruimde look.
  • Gebruik een dekbed van zware kwaliteit: vooral zwart en wit doen het goed voor een luxe uitstraling in de slaapkamer.

Gebruik minder accessoires voor een rustgevende uitstraling. Ga voor 2 grote eyecatchers en laat het hierbij. Gebruik bijvoorbeeld een sprekend vloerkleed of hang een zeer groot canvasdoek aan de muur.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *