Eetkamerstoelen kopen, meer dan alleen een functioneel meubelstuk! 0

Het aanbod eetkamerstoelen is enorm. Van stoelen met of zonder wieltjes tot luxe bekleding of natuurlijke materialen. Aan jou de taak om je weg te vinden door dit doolhof van luxe meubelstukken. Natuurlijk hartstikke fijn dat het aanbod zo divers is, maar het kan hierdoor best wel een uitdaging zijn om een geschikte eetkamerstoel te vinden. Bovendien is een eetkamerstoel niet alleen een functioneel meubelstuk, hij speelt ook een allesbepalende rol in het interieur.

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe eetkamerstoelen, is woonwinkel WoonQ een echte aanrader. Hier vind je enorm veel verschillende meubels, waaronder een groot assortiment eetkamerstoelen, om jouw interieur mee te verrijken. Daarbij geniet je altijd van advies op maat, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Toch is het wel handig om al over enkele zaken na te denken. Maar waar let je op bij jouw zoektocht naar nieuwe eetkamerstoelen? Wij zetten de belangrijkste dingen voor jou op een rijtje.

woonwinkel WoonQ

Hoeveel eetkamerstoelen heb ik nodig?

De vorm van je huidige eettafel is het belangrijkste uitgangspunt als je nieuwe stoelen wilt aanschaffen. Ook de afmeting van de tafel speelt een belangrijke rol. Aan een grote eetkamertafel plaats je logischerwijs andere stoelen dan aan een kleine ronde tafel. Het is essentieel dat de verhouding klopt.

Bedenk daarom eerst hoeveel stoelen er aan de tafel passen en hoeveel je er minimaal nodig hebt. Een standaard eetkamerstoel neemt circa 60 centimeter in de breedte in beslag. Met behulp van een simpele berekening weet je vervolgens hoeveel stoelen je ongeveer kwijt kunt om de functionaliteit van de tafel te bewaken. Meet niet alleen de lengte van de tafel op, maar bekijk ook zorgvuldig hoeveel ruimte er tussen de tafelpoten aanwezig is.

Hoeveel eetkamerstoelen heb ik nodig?

Met leuning of zonder leuning

Zodra je een kwalitatieve woonwinkel zoals WoonQ binnenstapt, zullen er direct een heleboel vragen op je worden afgevuurd. Denk hierbij niet alleen aan de hoeveelheid stoelen en bijbehorende afmetingen, maar ook aan het materiaalgebruik en of de stoel over een armleuning moet beschikken. Natuurlijk speelt zitcomfort een zeer belangrijke rol. Wat wordt de functie van de stoel? Wordt deze voornamelijk gebruikt als incidentele zitplaats tijdens het nuttigen van maaltijden? Dan is een simpele eetkamerstoel zonder armleuning geschikt. Of zal deze ingezet worden om extra zitruimte te creëren of wordt er veel gewerkt of gestudeerd aan tafel? Dan heb je baat bij luxere en comfortabelere stoelen met armleuning.

Kies je voor eetkamerstoelen mét armleuningen? Let dan ook op de hoogte van de eetkamertafel. Als je slechts over een beperkte ruimte beschikt, kan het fijn zijn om de stoelen geheel onder de tafel te schuiven. Deze ruimte moet er wel zijn. Meet daarom zorgvuldig de ruimte tussen de grond en het tafelblad. Zo weet je zeker of het mogelijk is om de stoelen onder de tafel te schuiven.

Vraag om persoonlijk interieuradvies

Vind je het nog steeds lastig om een geschikte keuze te maken? Of weet je niet zeker welke materialen binnen jouw interieur passen? Aarzel dan niet om persoonlijk interieuradvies te vragen. De interieurspecialisten bij woonwinkel WoonQ beschikken over jarenlange kennis & ervaring om jou van het gewenste advies te voorzien. Zo vind je eenvoudig de eetkamerstoelen die perfect passen bij jouw woonwensen en interieurstijl.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *