Je eigen moestuin anno 2022 0

Deze 'Italiaanse' groenten en kruiden kun je in je eigen moestuin kweken

Ben je gek op tuinieren? Op zoek naar een nieuwe hobby dichtbij huis? Behoefte aan gezonde en puur natuurlijke voedingswaren? Nog verser dan “vers” eten uit de supermarkt? Besparen op boodschappen? Allemaal valide redenen om te beginnen met een eigen moestuin. Creëer wat stekgrond, een kleine moestuinbak of ga aan de slag met behulp van een bloempot. Aangezien we steeds meer thuis aan het werk zijn, bewust gezond proberen te leven en het eten alsmaar duurder wordt, is het hartstikke leuk om een gezonde hobby vlakbij huis vanuit eigen tuin te hebben. 

Laagdrempelig met hoge opbrengst

Tuinieren in de moestuin is een vrij eenvoudige en goedkope hobby, het enige wat je hiervoor nodig hebt is de juiste grondsoort, een schep, een bak of pot en wat zaadjes. Deze ingrediënten voor het creëren van je eigen moestuin kun je allemaal bij het nabije tuincentrum of online vinden. Na een eerste oogst levert het je weer nieuwe zaadjes op die je weer kunt gebruiken voor een volgende oogst, kunt doorverkopen aan anderen of mee kunt ruilen met andere tuinders tegen andere groenten of fruitsoorten. Begin een eigen online webshop die zich specialiseert in de verkoop van tuinkruiden en zaden. Laat de online marketing uitbesteden en start met geld verdienen door middel van jouw eigen moestuin. Een eigen voorraad aan groenten en fruit bespaart tevens geld door minder uit te geven aan de lokale supermarkt die met de dag duurder lijkt te worden. 

Weet wat je eet

De groenten en fruit die supermarkten verkopen komen van grote kwekerijen die vrijwel altijd gebruik maken van bestrijdingsmiddelen of andere niet natuurlijke middelen. Dit met als doel om maximale oogst te bewerkstelligen die aan de westerse maatstaven voldoet. Het gevolg hierbij is dat deze middelen in jouw lichaam belanden wat nadelige gevolgen voor jouw gezondheid hebben. Met je eigen groente en fruit in eigen tuin heb je zelf de keuze om deze te kweken met of zonder deze middelen. Evenals mensen zich bewust zijn van het comfort van een mobiele airco slaapkamer, worden we ook steeds bewuster in het maken van verstandige keuzes op het gebied van gezonder en vitaminerijker voedsel. 

De juiste ingrediënten binnen handbereik

Ben je een liefhebber van koken, dan is het hebben van vele kruiden een must-have. Door deze zelf te kweken zoals peterselie of basilicum, zorg je ervoor dat je altijd voorzien bent van verse ingrediënten voor jouw volgende maaltijd. Het daagt je tevens uit om te leren koken met de groenten en fruitsoorten die er op dat moment zijn. Het koken met ingrediënten die je tuin op dat moment biedt maakt je creatiever. 

Zorg voor de juiste huisvesting

Het hebben van een moestuin hoeft niet per se buitenshuis te gebeuren maar kan ook binnen. Vele soorten kruiden vragen een klimaat die binnenshuis eenvoudiger te realiseren zijn dan buiten in de tuin. Het vrolijkt de boel in huis ook gelijk op aangezien planten goed zijn voor de luchtzuivering en sfeer in huis. Indien er een warm klimaat benodigd is voor bepaalde producten is een kas in de tuin plaatsen een optie, maar een vensterbank voor het raam waar de zon veelal op staat zou ook een prima oplossing kunnen bieden. Wordt het te warm in huis zet de boel dan even buitenshuis neer of zorg ervoor dat de woning gekoeld wordt door middel van een mobiele airco van bijvoorbeeld mobiele-airco.nl. Bewaar overgebleven groente en fruitresten en maak een eigen compostplaats die later weer gebruikt kan worden als voedingsstoffen voor de moestuin, recycling 2.0.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *