Eindelijk voorjaar! Hoe haal je de zomer in huis?  0

zomer in huis

Januari is weer voorbij. Dat betekent dat het voorjaar er eigenlijk alweer aan zit te komen. Tijd om je huis voor te bereiden op de zomerse geuren en zonnestralen. Dit is hét moment om je huis een andere twist of look te geven. Hoe ga je nu te werk? Dit artikel is een handige stappenplan om je huis zomerproof te maken. Als je het elk jaar doet en je vergeet soms dingen, vergeet dan ook zeker niet te lezen. Haal het zonnetje in huis door een zonnetje van je huis te maken.

Zomerse raamdecoratie

In de winter is het fijn om dikkere gordijnen te hebben. De zware overgordijnen passen goed bij het koude seizoen, omdat ze de ramen isoleren en de warmte dus in huis houden. Daarom wil je in de zomer juist wat lichtere gordijnen hebben. Het beste van twee werelden zijn inbetween gordijnen. Dat zijn lichtdoorlatende gordijnen die qua stofdikte tussen overgordijnen en vitrages in zitten. Ze ventileren goed, maar houden ook de felle zonnestralen tegen. Een roljaloezie is ook erg prettig. Je bepaalt dan helemaal zelf tot hoever je deze laat zakken. Er komt genoeg licht binnen, maar je hebt geen last van pottenkijkers.

inbetween gordijnen
inbetween gordijnen

Grote schoonmaak

De grote voorjaarsschoonmaak is een bekend fenomeen. Hiermee geef je je huis een hele nieuwe energie. Begin bijvoorbeeld met het zemen van de ramen. Door de regen en harde wind zijn je ramen vies geworden. Als daar zonlicht op schijnt, kun je alle vuil en aanslag zien zitten. Haal je zomerkleren van de vliering en berg je dikke kleding op. Boen je tegelmuren en vloeren met een extra sopje en reinig je kasten goed van binnen. Het is even hard werken, maar je zal zien dat je huis daarna heel anders aanvoelt.

Nieuwe planten

Er is niks anders wat je zo aan het voorjaar doet denken als extra veel groen. In de lente en zomer komen namelijk de blaadjes weer aan de bomen. Daarom wil je ook groen in je huis halen. Een ander voordeel is dat planten zuurstof afgeven. Ze zuiveren de lucht en je huis gaat er lekker van ruiken. Als je niet goed bent met planten, kies dan voor stevige soorten zoals aloë vera of cactussen.

Nieuwe planten 

Accessoires met voorjaarskleuren

Het voorjaar breng je toch tot stand door kleuren die bij dit seizoen passen. Vervang de donkere kleuren door vrolijke tinten groen, geel, roze of lichtblauw. Vooral pastelkleuren doen het erg goed. Je hoeft natuurlijk niet je hele inboedel te vervangen. Accessoires zoals kussens, kaarsen, vloerkleden en dekentjes zijn makkelijk om te wisselen. De oude accessoires hoef je niet allemaal weg te gooien. Ook die kunnen gewoon op de vliering bij het andere winterse goed.

Laat je huis luchten

De meeste zuurstof in huis komt door het open laten van de ramen en deuren. Laat alles dus vooral lekker luchten als je thuis bent. Een aantal ramen tegen elkaar open zetten is al voldoende. Deurmatjes en horren zorgen ervoor dat er geen vuil en insecten naar binnen komen. Schaf deze aan voor de zomer en dan zit je het hele zomerseizoen op je gemak lekker buiten.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *