Energie besparen als jong gezin? Zo doe je dat! 0

geld

Bij elk nieuw gezinslid komen er ook kosten bij. Niet alleen om aan de behoeftes van je kind te voldoen, maar ook in energie, gas en licht. Natuurlijk is het logisch dat deze kosten wat stijgen, maar kan je daar ook wat tegen doen? We weten immers allemaal dat die wasmachine overuren draait en dat we de verwarming graag een tandje hoger zetten met een pasgeborene in huis. Hoe houd je deze kosten binnen de perken? Allereerst is het belangrijk om eens goed te kijken naar jouw stroomleverancier. Soms kan je door het gas en licht te vergelijken heel veel besparen bij een goedkopere leverancier. Hieronder lees je meer tips over hoe jij geld kunt besparen ondanks een nieuwe gezinsuitbreiding.

1.    Bespaartips op de babywasjes

We weten allemaal dat de wasmachine overuren draait in een gezin. Zeker met een zeer jong gezinslid erbij. Een kindje spuugt nu eenmaal en ook andere ongelukjes kunnen zorgen voor stapels met was. Zorg er allereerst voor dat je een hele volle draai hebt voordat je de wasmachine aanzet. Ruiken de kleertjes echt heel sterk? Zet ze dan even in een kom met water om het ergste er al uit te wassen. Ook is het aan te raden om de droger zo min mogelijk te gebruiken: hang de kleertjes lekker buiten op. Zo geniet je niet alleen van heerlijke frisse kleertjes, maar ook nog eens van een lager energieverbruik.

2.    Besparen op waterverbruik

Met de komst van een nieuw gezinslid is er ook iemand extra om te wassen. Dit resulteert dan ook in een hoger waterverbruik. Dit kan je echter gemakkelijk oplossen. Zorg ervoor dat je de kleine alleen wast als je partner of jij ook onder de douche staan. Dan deel je het water en kost het niks extra. Je baby zal het ook nog eens heerlijk vinden bij jullie. Een win-win situatie dus!

3.    Vervang lampen

Natuurlijk zit je in de eerste weken vooral thuis met je kleintje, daardoor maken de lampen dan ook overuren. Ook hier kan je wat geld op besparen. Loop het huis eens goed door en vervang alle gloeilampen in huis voor led- of spaarlampen. Ook zoiets kleins kan al een hoop verschil maken op je afrekening.

lampen

4.    Let op de thermostaat

Je wilt een pasgeborene natuurlijk in een warme, aangename omgeving leggen. De verwarming is je beste vriend de komende tijd. Let wel op dat de baby na enkele weken zijn temperatuur veel beter kan reguleren. In veel gevallen is het dan niet meer nodig om de kachel zo hoog te zetten. Breng de temperatuur stapje bij stapje terug naar wat jij gewend was. Je kan je baby dan wat warmer kleden om het verschil te compenseren.

verwarming

5.    Voorkom verrassingen op je jaarrekening

Zorg dat je in de zwangerschap je termijnbedrag al wat omhoog laat zetten. Zo voorkom je nare verrassingen op je jaarrekening. In het gunstigste geval krijg je het geld gewoon weer terug en anders had je gewoon heel goed gegokt. Beter nu wat extra betalen dan aan het einde van het jaar honderden euro’s terugbetalen!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *