Energie besparende maatregelen 0

energie besparende maatregelen

Wij Nederlanders worden steeds milieu bewuster en treffen ook steeds meer maatregelen hiervoor. Het verduurzamen van de woning is hier één van. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook goed voor een lagere energierekening. Hieronder zetten wij 4 energiebesparende maatregelen voor jouw op een rijtje.

Warmtepomp

Door de aardbevingen in Groningen wil Nederland zo snel mogelijk van aardgas af. In 2030 zal het winnen van aardgas in Groningen ook definitief stoppen. Met een warmtepomp zal het aardgas gebruik in je woning dan ook flink dalen. Hoe het er nu uitziet is de warmtepomp de toekomst. Een warmtepomp werkt volledig elektrisch. Je energie kosten zullen dus wel stijgen, waar je gas gebruik aanzienlijk zal gaan dalen. Je stoot stuk minder Co2 uit omdat je overstapt van aardgas naar elektriciteit.

Zonnepanelen

De meest voorkomende en vaak de meest bekendste oplossing is toch wel het zonnepaneel. In 2018 waren er al 12 miljoen zonnepanelen in Nederland en na verwachting zal dit met de jaren sterk toenemen. Het is een flinke investering maar op de lange termijn heb je er veel meer aan. Na ongeveer 7 a 8 jaar maakt een gemiddeld gezin rond de 1.000,- euro winst. Ook zal de waarde van jouw woning stijgen. Dit omdat de koper van je woning niet de moeite, tijd en investering hoeft te doen bij de aanschaf.

Zonnepanelen

Woning isoleren

Bij de stijgende energieprijzen wordt het begrip isoleren steeds belangrijker. Je woning isoleren is de investering zeker waard. Je verdient namelijk het geïnvesteerde bedrag binnen 5 tot 8 jaar terug. Na het isoleren van je woning ga je dit ook terug zien op je energierekeningen. Je draagt zo ook je steentje bij aan het milieu. Doordat je minder energie verbruikt komen er minder C02 gassen vrij. Ook hier stijgt de waarde van je woning omdat je deze energiebesparende maatregel hebt getroffen.

Hoogrendementsketel

Met een HR ketel bespaart je meer dan 10% op je gas gebruik ten opzichte van je huidige CV ketel. Met de HR ketel kan je sneller en goedkoper je huis verwarmen. Ook zijn HR veiliger, moderner en energiezuiniger. HR ketels hebben een langere levensduur dan een normale CV ketel. Het enige nadeel is dat een HR ketel best prijzig in aanschaf.

HR ketel

Als je energiebesparende maatregelen treft voor jouw woning kom je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking voor een subsidie. Je kan ook je energiebesparende maatregelen meefinancieren met je hypotheek. Een hypotheekadviseur kan samen met jou de mogelijkheden bespreken en advies op maat bieden. Op HypotheekAdvies.nl kan jij een hypotheekadviseur bij jou in de buurt vinden die jou kan adviseren over hoe jij het maximale uit jouw energiebesparende investeringen kan halen.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *