Energie ervaringen in Nederland 0

ervaring energie

Het vergelijken van energieleveranciers is heel eenvoudig tegenwoordig. Er zijn online talloze energievergelijkers te vinden. Na het invoeren van verbruiksgegevens worden de jaarkosten berekend op basis van het verbruik in de opgegeven regio. Zo kan je op één oogopslag zien welke leverancier het goedkoopste is. Echter wil dit niet altijd zeggen dat de goedkoopste aanbieder voor jou de beste energieleverancier is. Wij vertellen in dit artikel hoe je de beste energieleverancier voor je woning kunt vinden.

Energie ervaringen lezen

Naast een lage prijs is voor veel mensen ook belangrijk dat de energiemaatschappij goed bereikbaar is en dat de klantenservice in orde is. Daarom is het aangeraden om je niet blind te staren op de energieprijzen. Kijk ook naar ervaringen van andere consumenten bij de desbetreffende partij. Op EnergieErvaringen.nl vind je de ervaringen van andere consumenten in 2018 bij diverse energiemaatschappijen. Zo lees je hier Energiedirect, Essent, Greenchoice en Nuon ervaringen 2018.

nuon logo

Waarom prijzen in de energiemarkt vergelijken?

Het vergelijken van energieprijzen wordt vaak als overbodig gezien. Een argument dat vaak gebruikt wordt is: “Waarom zou ik energieleveranciers vergelijken op prijs? Het komt toch allemaal op hetzelfde neer?”. Dat is dus een vergissing. Ondanks dat veel mensen denken dat de prijsverschillen meevallen kan het vergelijken honderden euro’s per jaar besparing opleveren. Dat is per maand toch enkele tientjes dat je kan besparen door de energieprijzen in de energiemarkt te vergelijken.

Algemene voorwaarden van energiecontract

Bij het overstappen of afsluiten van een nieuw energiecontract krijg je altijd te maken met algemene en bijzondere voorwaarden. Bij de ene energiemaatschappij zijn de voorwaarden beter als bij de andere. Bij het lezen van ervaringen bij energieleveranciers kom je ook vaak reviews tegen van consumenten die conflicten hebben gehad bij een desbetreffende partij. Kom je deze heel vaak tegen bij de partij waarbij je een energiecontract wilt afsluiten? Dan is het verstandig om extra goed de algemene voorwaarden door te lezen. Let hierbij op de volgende dingen:

  • Wat als je een keer niet op tijd betaald hebt? Krijg je dan een boete en wat is de hoogte?
  • Hoe kan je betalen?
  • Heeft het contract een opzegtermijn? Of kan je overstappen wanneer je wilt?
  • Wat gebeurt er aan het einde van de looptijd? Wordt het contract dan automatisch verlengd?

Door te letten op bovenstaande voorwaarden voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Niemand zit te wachten op een boete van de energiemaatschappij. Lees daarom zorgvuldig de algemene voorwaarden.

algemene voorwaarden energie contract

Jaarlijks overstappen

Overstappen van energieleverancier kan zorgen voor een enorme besparing op energiekosten. Het besparen van geld is voor de meeste consumenten de belangrijkste reden om over te stappen. Echter vergeten ze na een of twee jaar dat ze nog eens kunnen overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Ons advies is dan ook om jaarlijks alle maatschappijen met elkaar te vergelijken. Zo blijf je ieder jaar besparen op energiekosten. Gemiddeld bespaar je meer dan een tientje per maand. Wel is het belangrijk om goed op te letten. Lees dus altijd goed de voorwaarden voordat de eindafrekening juist duurder uitvalt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *